Heb je kerstdessert-stress? Geen nood, deze truffeldruppels met vijgen zijn níet ingewikkeld, en hoeven verder ook niet de oven in. Je hebt wel een keukenmachine (of staafmixer) nodig.
Truffeldruppels met vijgen
Voor 20 stuks ± 45 min.
Ingrediënten
- 200 g chocoladekoekjes
- 300 g gedroogde vijgen, gehakt
- 2 el amaretto (amandellikeur)
- 1 tl fijngeraspte sinaasappelschil
- 200 g pure chocolade, gesmolten
- 300 g pure chocolade (70%), gesmolten
- 3 tl plantaardige olie
Ook nodig
- eetbaar bladgoud, om te decoreren
Bereiding
- Doe de koekjes, vijgen, amaretto en sinaasappelrasp in een keukenmachine en pulse tot fijne kruimels. Voeg de gewone pure chocolade toe en pulse tot alles net gemengd is. Doe het mengsel in een grote kom, dek af met plasticfolie en zet ± 30 min. in de koelkast of tot het mengsel stevig is.
- Rol telkens een eetlepel van het mengsel tot een balletje en knijp in het uiteinde om een traanvorm te creëren.
- Meng de 70% pure chocolade en de olie in een hoog glas. Steek een tandenstoker in de bodem van elke truffel en dip ze in de gesmolten chocolade. Schud de overtollige chocolade er voorzichtig af. Steek de truffels in een stuk piepschuim of dik karton en laat de chocolade opstijven.
- Versier de puntjes met eetbaar bladgoud.
CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE CHRIS COURT
Heb je toch nog wel meer tijd voor een verpletterend kerstdessert – ook van chocola? Maak dan deze prachtige stoutcakejes met een topping van chocolademousse…
Gezellig & lekker met de feestdagen
- Heerlijk & verwarmend: chai latte & chai hot chocolate (vegan)
- Koekjes bakken, echt iets wat je misschien alleen in de vakantie doet. Probeer vooral deze peperkoekjes.
- Avocadofries – een koolhydraatarme én lekkere snack.