Delvers Duinhuis

Logeren in Delvers Duinhuis – vlakbij de duinen (Egmond aan den Hoef)

In Noord-Holland kun je heerlijk wandelen. Bijvoorbeeld in Bergen zelf, of een langere wandeling met Bergen aan Zee als vertrekpunt: via het Trekvogelpad naar Alkmaar. En dan is logeren in een B&B in de buurt wel zo handig. Woon je zelf al vlakbij de Noord-Hollandse duinen? Ook dan is het verrassend om de omgeving die je denkt te kennen, te bekijken door de bril van een ander. Die van gastvrouw Linda Grün-Ranzijn in dit geval, als je logeert in haar riante Delvers Duinhuis.

B&B B'Guest

Warm onthaal in hartje Brugge: B&B B’Guest

Vanaf het moment dat de majestueuze koetsdeur van B’Guest in Brugge opengaat tot het moment waarop gastvrouw Caroline Demol ons weer uitzwaait verwonderen we ons. Over de schoonheid van het zeventiende-eeuwse poortgebouw met z’n indrukwekkende hal, vloer en trap. En over de manier waarop Caroline en haar man Gert het pand omtoverden tot een stijlvol logeeradres waar oud en nieuw in balans zijn. De vier sfeervolle kamers combineren historische grandeur met een eigentijds interieur.

tiny house boerderij

Zij wonen en leven met (boerderij)dieren – en runnen óók een tiny (farm)house

Ze omringen zich met geiten, varkens, kippen en een hond, sinds ze van driehoog achter in Amsterdam ‘neerdaalden’ in het dorp Woerdense Verlaat. Dochter Carolijn zal opgroeien als een echt buitenmeisje. Marlous en Lucas realiseren zich elke dag dat ze in het paradijs wonen. En het leuke: ze runnen niet alleen hun boerderij maar ook een tiny house: ‘The Dutch Farmhouse’.

B&B Inn de Berghen

B&B Inn de Berghen in Barchem: net een wintersportchalet…

Vanaf het moment dat we binnenstappen bij Inn de Berghen in Barchem wanen we ons in een wintersportchalet. Het fotobehang van een besneeuwd chalet in de hal, de ski’s die er tegenaan staan, je zou ze bijna onderklikken en de berg afglijden. De halbank tegenover het besneeuwde fotolandschap nodigt uit om te genieten van ‘het uitzicht’ en is praktisch bij het aan- of uittrekken van je wandelschoenen.