Slapen in de pipowagen

Marjolein ter Braak

21 February 2024

Villa vagebond

“Ik haal even koffie”, roep ik naar mijn reispartner. Toen we gisteravond aankwamen was het donker. Ik open de deur en zie in het zachte ochtendlicht voor het eerst de fruitboompjes die vrolijk rondom pipowagen Ome Jan staan. Ik loop het trappetje af, op zoek naar filterkoffie die volgens de instructies in een ‘honestybak’ onder de wagen ligt. Ik vind de koffie maar ook twee ogen die mij verbaasd aanstaren. Het is Koen de ezel die schuilt voor de ochtendregen.

slpaen in een pipowagen

Zigeunerpracht

We logeren in Villa Vagebond in Zennewijnen. Eigenaresse Jana de Bie ontdekte de unieke plek tijdens de lockdown. Jana: “In gesprek met een boer vroeg hij of ik zijn pipowagen wilde kopen. De boomgaard kon ik huren. Ineens had ik honderd jaar oude fruitboompjes, een handvol kippen, twee nieuwsgierige schapen en hangbuikzwijntjes. Ezel Koen kocht ik erbij. De pipowagen doopte ik Ome Jan, vernoemd naar mijn oom, en geldschieter.” Al snel werden een tipitent, genaamd Tante Tipi en drie oude wijntonnen van tienduizend liter toegevoegd aan haar kleine paradijs. “De tonnen stonken zo naar tweehonderd jaar oude wijn dat ik er drie weken met een hogedrukreiniger in heb gestaan. Daarna lustte ik een paar maanden geen wijn meer”, lacht ze.

Slapen in een pipowagen Villa Vagebond
slapen in een pipowagen badkamer

Pauzeknop

Van origine is Jana grafisch ontwerper en interieurstylist, wat doorschemert in Villa Vagebond. Het interieur vindt ze in de lokale kringloop en op veilingen. Elke plek heeft zijn eigen stijl. In de Ome Jan waan je je in een zigeunerwalhalla met mooie bonte stoffen en gouden accenten. Er is ook comfort, zo is er in de badkamer vloer- verwarming. De plek nodigt uit om uit de dagelijkse ratrace te stappen. “Ik wil delen hoe wij hier tussen de beestjes leven, met ’s avonds een knisperend vuurtje buiten. Genieten van het leven is belangrijker dan het voortdurende ‘moeten’ dat we onszelf opleggen.” In de idyllische boomgaard lijkt de tijd even stil te staan. De gedeelde hottub kijkt uit op grazende koeien in het weiland. Er staat een gezellig verlichte picknicktafel, er is een vuurplek en er zijn marshmallows om te roosteren. De omgebouwde kever doet dienst als barbecue. Er hangen hangmatten voor een dut of goed boek. Kortom, niets moet en alles mag hier. Het is uitademen op deze prachtige plek waar de tijd vertraagt.

slapen in een pipowagen omgeving

Op verkenning

Wil je deze fijne plek even verlaten, dan is er genoeg moois in de omgeving te ontdekken. Door het slechte weer lieten wij het links liggen, maar theetuin River Lounge moet een fijne plek zijn voor een lekkere biologische lunch. Het charmante vestingstadje Buren ligt op steenworp afstand en is zeker een bezoek waard. Ontspannen wandelen kan langs de mooie uiterwaarden aan de Waal en op het prachtige terrein van landgoed Heerlijkheid Marienwaërdt, op ongeveer een halfuur rijden. Hier vind je ook restaurant De Stapelbakker voor een hapje en drankje.

Logeren bij Villa Vagebond

Slapen tussen de schapen kan in de pipowagen, wijnton of tipitent. De tarieven voor de accommodaties verschillen van € 75 tot 120 per nacht. Er geldt een minimumverblijf van 2 nachten. Op dit moment is de boomgaard gesloten. Vanaf 29 maart ontwaakt ze uit haar winterslaap. Boeken kan wel alvast, als je verzekerd wilt zijn van een plekje. Meer informatie vind je op villavagebond.com

slapen in de pipowagen villa vagebond

Ander uitje? Hier vind je alle B&B’s waar we hebben gelogeerd en hier vind je andere uitjes.

TEKST: MARJOLEIN TER BRAAK | FOTOGRAFIE BIANCA KLOTZ/CHRIS HEIJMANS


Gratis voor jouMeer B&B Selectie