B&B’s Zwolle: dit zijn onze favorieten

Rachel Vieth

3 July 2024

B&B's Zwolle

FOTOGRAFIE BEATE VIETH, BEETJE

Nederland kent veel mooie, oude Hanzesteden. Zwolle is er daar eentje van. De stad zit vol met historische plekken, gezellige eettentjes én mooie overnachtingsplekken. Binnen en net buiten de stad. We zetten een aantal van onze favoriete B&B’s in Zwolle voor je op een rijtje. Op naar Overijssel!

Kort Jakje

Liefhebbers van stadse romantiek zijn op hun plek in B&B Kort Jakje van Kirsa Hofma, in Zwolle. Het kleine drie etages tellende pakhuis ligt aan het einde van de Kromme Jak – een schilderachtig straatje in het historische centrum van de Hanzestad.

Meer lezen? Dat kan hier!

Juffertje in het Groen

In B&B Juffertje in het Groen – gehuisvest in een verbouwde Saksische boerderij uit 1806 en gelegen op landgoed Holthagen in het uiterwaardengebied van de Overijsselse Vecht bij Zwolle – zijn veel oorspronkelijke details bewaard gebleven. De meest imposante is de schouw in de ‘woonkamer’, die met honderden originele zwart-witte tegeltjes is bekleed. Het zomerse weer noopt vandaag tot wandelen en fietsen, maar binnenblijven is hier beslist geen straf.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de B&B.

BEELD KELVIN BOLINK

Lees ook: Ommetje door het prachtige Reestdal bij Oud Avereest (Overijssel)

Jantjes lief

Op zoek naar een gezellige plek middenin het centrum van het mooie Zwolle? Dan zit je goed bij dit appartement. Boven de koffiebar Jantjes Lief (met veel zelfgemaakt lekkers) creëerden dezelfde eigenaren een sfeervolle slaapplek, in een pittoresk en rustig zijstraatje. Heel fijn wanneer je na een dagje in de stad even tot rust wilt komen, maar niet uit de stad wilt vertrekken.

Nieuwsgierig geworden? Bekijk hier de B&B.

BEELD JANTJES LIEF

Voel je thuis

Dat doen we zeker in deze natuurlijke B&B net buiten het centrum van Zwolle. Dichtbij genoeg om naar de stad te fietsen, maar omringd door natuur. De vakantiewoning van de familie staat op hun erf, dat deel uitmaakt van Landgoed Windesheim, aan de rand van een natuurgebied. Vanuit het huisje kun je ook gemakkelijk uitwijken naar Deventer, of een pontje nemen richting Gelderland.

Benieuwd geworden? Bekijk hier de B&B.

IJsselgoud

Zeg je Overijssel, dan zeg je de IJssel. De rivier stroomt door de hele provincie en dat zorgt voor prachtige plekjes langs de oevers. B&B IJselgoud ontstond uit liefde voor de IJssel en de passie voor bijen. De eigenaren van het huisje houden namelijk een aantal bijenvolken en maken daarvan hun eigen honing. IJselgoud ligt dichtbij Zwolle, maar wel tegen de bosrand en achter weilanden.

Ontdek het huisje hier.

FOTO IJSELGOUD

Nog meer B&B’s:

Ontwaken in een duinhuisje
Logeren: baden in het Zeeuwse licht
Slapen bij Sams Bed en Brood in Dwingeloo

TEKST RACHEL VIETH, ANNEMARIE MAARHUIS | FOTOGRAFIE BEETJE (BEATE VIETH), JANTJESLIEF, IJSELGOUD, KELVIN BOLINK


Gratis voor jouMeer B&B Selectie