Slasoep met Parmezaansekaas-crackertje

Marene Hendriksen

2 juni 2019

slasoep

Niets gewoner dan sla. Maar wat kun je er ongewoon lekkere gerechten mee maken. Frituur, stoom of gril eens een kropje! Of maak er deze heerlijke slasoep van, pittig met een hartig Parmezaan-crackertje. Lekker! Voorgerecht of lunchgerecht voor 4 personen ± 25 min. + oventijd ± 10 min.

Ingrediëntenslasoep

  • 225 g veldsla, schoongemaakt + extra om te versieren
  • 100 g Parmezaanse kaas
  • 2 el boter
  • 1 kleine ui, gesnipperd
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 60 gram erwtjes, geblancheerd of diepvries
  • 500 ml groentebouillon
  • 3 takjes dille + extra om te versieren
  • zout en peper
  • citroensap naar smaak

Bereiding

  1. Verwarm eerst de oven voor op 175 °C
  2. Strooi dan 70 g Parmezaanse kaas in een dunne laag op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak in ± 10 min. knapperig. Neem uit de oven, laat afkoelen en breek het in stukken.
  3. Smelt intussen de boter in een soeppan en bak op laag vuur de ui in ± 5 min. glazig. Voeg dan de knoflook toe en bak ± 2 min. mee.
  4. Blancheer intussen de doperwtjes ± 2 min. in ruim kokend water. Spoel nu koud af. Houd ook wat erwtjes apart om te versieren.
  5. Doe vervolgens de bouillon bij het uimengsel en breng aan de kook. Voeg nu de veldsla, de rest van de erwtjes en de dille toe en pureer tot een romige soep. Breng op smaak met zout, peper en citroensap. Voeg eventueel wat extra bouillon toe als de soep te dik is. Roer de rest van de Parmezaanse kaas erdoor.
  6. Verdeel de soep over vier borden en versier met wat extra erwtjes, dille en veldsla. Serveer er de Parmezaancrackertjes bij.

Benieuwd naar andere recepten met deze groene vriend? Wij delen in de nieuwste Seasons zes bijzondere recepten met sla. FOTOGRAFIE DOOR ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING DOOR PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING DOOR YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER Smakelijke spliterwtensoep met rivierkreeft en feta  Witlofsoep met een vleugje zoet Heerlijke courgette-citroensoep  Bonen-granensoep: rijk gevarieerd Bloemkoolsoep met knoflookcroutons Pompoensoep met Griekse yoghurt

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten