Harissacouscous met geroosterde groenten

Marloes Blom

7 augustus 2022

Vegetarisch eten is al lang niet saai en eentonig meer. Helemaal niet met een fijne dosis gevarieerde recepten, zoals in het pas verschenen kookboek ‘Vega’ van Janneke Philippi. Wij mogen een paar recepten delen, en kozen voor couscous: echt een gerecht dat we ’s zomers graag maken. En al helemaal deze smaakvolle harissacouscous met geroosterde groenten.

Janneke over dit recept:

“Een heerlijk en simpel gerecht vol intens smakende groenten. Terwijl de oven het werk doet, bereid je de couscous en hak je de peterselie. Neem een flinke bos, of vul aan met andere kruiden als dille en koriander.”

Harissacouscous met geroosterde groenten

Hoofdgerecht voor 4 personen | Bereiden: 15 minuten / Oven: 20 minuten

Ingrediënten

  • 2 paprika’s
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 300 gram couscous
  • 1 flinke bos platte peterselie
  • 2-3 theelepels harissa
  • bakplaat met bakpapier
harissacouscous

Bereiding

  • Verwarm de oven voor tot 220 ºC. Snijd de paprika’s, de courgette en de uien in stukjes van 2 cm. Verdeel ze over de bakplaat en besprenkel met 2 eetlepels olijfolie.
  • Rooster de groenten in de voorverwarmde oven in 20 minuten mooi bruin en gaar.
  • Strooi tegen het einde van de oventijd de couscous in een schaal en schenk er 500 ml heet of kokend water op.
  • Laat de couscous 5 minuten wellen. Hak de helft van de peterselie grof en de andere helft fijn.
  • Roer de couscous met een vork los. Schep er 2 eetlepels olijfolie en harissa naar smaak door. Schep de groenten en de peterselie erdoor. Breng op smaak met extra harissa of peper en zout.

Vega. 100 vegetarische recepten voor elke dag

Vega is niet per se een boek voor vegetariërs: het boek is voor iedereen die wat nieuwe vegetarische inspiratie zoekt. Niet alleen voor de dagelijkse maaltijd, ook voor etentjes met gasten ontdek je in dit boek volop nieuwe ideeën zonder vlees of vis. Gerechten die je eenvoudig bereidt en die uiteraard goed smaken.

Vega is ingedeeld op groentesoort en geeft tal van diverse gerechten die ook heerlijk met elkaar te combineren zijn. Pasta’s, ovenschotels, curry’s en allerlei eiergerechten in de favoriete sauzen van Janneke. Zoals auberginesaté met gember en pindasaus, cajunrijst en paddenstoellasagne met parmezaanbechamel. Maar ook een feestelijke pompoen-wellington met feta, krokante camembert en sushiballetjes met gemarineerde avocado – perfect voor een (vega) etentje.

Janneke Philippi | Vega | Nijgh & Van Ditmar | € 29,99 | meer info via singeluitgeverijen.nl, bestellen kan via je plaatselijke boekhandel.

CREDITS: RECEPTUUR & (FOOD)STYLING JANNEKE PHILIPPI | FOTOGRAFIE SERGE PHILIPPI

Meer vega kookinspiratie

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht