Chocoladekoekjes met (zelfgemaakte) dulce de leche

Marloes Blom

05-12-2020 07:00:23

dulce de leche

Krokante chocoladekoekjes bestrooid met rietsuiker. En als kers op de taart heerlijke zelfgemaakte dulce de leche. Wanneer maak jij ze – en voor wie?

Chocoladekoekjes met dulce de leche

Tussendoortje | 12 koekjes ± 25 min. + rusten ± 30 min. + oventijd ± 10 min. + afkoelen (+ 1 ½ – 2 uur voor de dulce de leche)

Ingrediënten

  • 125 g boter, op kamertemperatuur
  • 110 g fijne kristalsuiker
  • 1 ei
  • 2 tl vanille-extract
  • 225 g bloem, gezeefd
  • 35 g cacaopoeder, gezeefd
  • 1/2 tl geraspte nootmuskaat
  • boter om in te vetten
  • 1 el ruwe rietsuiker
  • dulce de leche om te besmeren (zie hier het recept voor zelfgemaakte dulce de leche of gebruik eventueel 1/2 kant-en-klaar blikje)

Ook nodig: vierkante koekjessteker (met ribbelrand) van 6 cm chocoladekoekjes met dulce de leche

Bereiding

    1. Verwarm de oven voor op 160 °C.
    2. Klop de boter en suiker in een kom met een mixer in 5-6 min. licht en romig. Voeg het ei en de vanille toe en klop 1-2 min. tot alles goed is gemengd. Voeg de bloem, cacao en nootmuskaat toe meng snel tot een deeg.
    3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkblad en rol het uit tot een dikte van 4 mm. Laat het deeg in de koelkast 30 min. rusten of tot het stevig aanvoelt.
    4. Vet 2 bakplaten licht in en bekleed ze met bakpapier.
    5. Steek met een koekjessteker 24 koekjes uit. Rol het overgebleven deeg telkens opnieuw uit totdat al het deeg op is. Leg de koekjes op de bakplaten en bestrooi ze met de rietsuiker.
    6. Bak ze in het midden van de oven 8-10 min. of tot ze knapperig zijn.
    7. Neem de bakplaten uit de oven en laat de koekjes een paar minuten afkoelen op de bakplaat. Laat ze daarna op een rooster helemaal afkoelen.
    8. Verdeel wat dulce de leche over de helft van de koekjes en leg de rest van de koekjes erop, als een sandwich. Serveer meteen.

CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE CHRIS COURT | VERTALING DOSIA BREWER

De extra dikke 2020 kersteditie van Seasons

Seasons kerst 2020 Dit recept vind je in de extra dikke kersteditie van Seasons – met daarin nog veel meer recepten (met karamel & voor een vega kerstmenu). Maar ook:

  • Zelf groenkansen maken, zo doe je dat
  • Breng een kerstgeur in huis
  • 12x kerstboom anders
  • 8 kerstkaarten

Je bestelt Seasons eenvoudig online via de webshop. Heb je behoefte aan variatie qua zoete sausjes? Hier vind je het recept voor warme chocoladesaus en voor bramensaus.

Meer om van te smullen

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Recepten