Dulce de leche: zo maak je het (eenvoudig) zelf

Marloes Blom

4 december 2020

dulce de leche

Die beroemde zachte karamelpasta uit Latijns-Amerika is niets anders dan gekarameliseerde gecondenseerde melk. En je maakt die heerlijke karamelsaus eenvoudig zelf – lees maar.

Dulce de leche

± 5 min. + oventijd 1½ – 2 uur + afkoelen | 6 dl

Ingrediënt

  • 2 blikjes (à 397 gram) gezoete gecondenseerde melk

dulce de leche

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 220 °C.
  2. Doe de gecondenseerde melk in een ovenschaal met een inhoud van 1,5 liter. Leg een stuk bakpapier op de gecondenseerde melk. Dek de schaal goed af met aluminiumfolie. Zet de schaal in een grotere en diepere braadslede. Schenk kokend water in de braadslede tot de kleinere ovenschaal voor 2/3 in het water staat. Zet de braadslede in de oven en bak 1½ – 2 uur of tot de karamelsaus mooi goudbruin is.
  3. Schep de dulce de leche in een grote kom en roer glad. Schep in goed schoongemaakte en gesteriliseerde potten, laat afkoelen en bewaar tot gebruik in de koelkast. De dulce de leche is enkele weken houdbaar in de koelkast.

CREDITS: PRODUCTIE TAVERNE AGENCY | FOTOGRAFIE CHRIS COURT | VERTALING DOSIA BREWER

De extra dikke 2020 kersteditie van Seasons

Seasons kerst 2020 Dit recept vind je in de extra dikke kersteditie van Seasons – met daarin nog veel meer recepten (met karamel & voor een vega kerstmenu). Maar ook:

  • Zelf groenkansen maken, zo doe je dat
  • Breng een kerstgeur in huis
  • 12x kerstboom anders
  • 8 kerstkaarten

Je bestelt Seasons eenvoudig online via de webshop. Heb je behoefte aan variatie qua zoete sausjes? Hier vind je het recept voor warme chocoladesaus en voor bramensaus.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig