Koekjes met blauwe bessen en chocolade zonder suiker

Anne Bonthuis

9 oktober 2017

Havermout en banaan zijn een perfecte basis om een simpel, makkelijk en gezond tussendoortje te maken. De blauwe bessen en cacao geven een eigen draai aan de gemakkelijk te bereiden koekjes zónder toegevoegde suikers. Koekjes met blauwe bessen en chocolade zonder suiker Recept voor 9 koekjes Bereidingstijd: 10 minuten Oventijd: 25 minuten

Ingrediënten:
  • 100 g havermout
  • 100 g banaan
  • 50 g blauwe bessen
  • 10 g cacaopoeder
  • 10 g cacao nibs
  • 2 eieren
Bereiding:
  1. Doe de eieren, banaan en 50 gram havermout in de blender en mix dit goed.
  2. Giet het beslag vervolgens in een kom.
  3. Roer hier de overige havermout, blauwe bessen en cacaopoeder doorheen.
  4. Schep met een lepel 9 bolletjes op de bakplaat.
  5. Strooi de cacao nibs bovenop de bolletjes.
  6. Bak de koekjes op 180 graden in 25 minuten gaar.

Daarom koken met minder suiker

Nederlanders krijgen dagelijks gemiddeld 1,5 tot 2 keer te veel suiker binnen. Suiker minderen? Dat willen we wel, maar het lukt niet. Het aanbod in supermarkten, winkelstraten en stations is voornamelijk suikerrijk en ongezond. Dat moet veranderen, vindt het Diabetes Fonds. Omdat de gezonde keuze niet vanzelfsprekend is, roept het Diabetes Fonds de voedselindustrie op om minder suiker in producten te stoppen en het ongezonde productaanbod te verbeteren. Doe je ook mee? Teken de petitie voor minder suiker op www.halve-maatregelen.nl.

Op zoek naar meer verantwoorde recepten? Bekijk dan ook:

Pompoensoep met Griekse yoghurt Verantwoord chocobommetje Zoete aardappel belegd met taleggio en truffel

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Recepten