5x originele borrelhapjes

Linde Verhulst

01-04-2018 07:00:19

Verjaardagen… we krijgen er allemaal mee te maken. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om een bakje chips of wat borrelnootjes op tafel te zetten, maar je kunt ook gemakkelijk zelf een originele en vooral lekkere snack in elkaar zetten. Lees hier vijf makkelijke recepten voor een lekkere borrelhap.

Feta-honing rolletjes 

Ingrediënten voor 12 rolletjes 

  • 100 gram feta
  • 2 el honing
  • 10 blaadjes filodeeg
  • Olijfolie

Bereiding 

  1. Laat het filodeeg ruim van te voren ontdooien.
  2. Verwarm de oven voor op 200°C.
  3. Verkruimel de feta in een schaal. Voeg hier de honing aan toe en roer door elkaar.
  4. Meestal is filodeeg in drie banen opgevouwen, als dit zo is snijd je de filodeeg langs de vouwlijn. Is het deeg bij jou niet gevouwen, snijd het deeg dan zo breed als je de rolletjes wil.
  5. Snijd elke baan doormidden en leg de twee plakken die je dan krijgt op elkaar. Strijk de plak in met olijfolie. Leg hier een beetje van het feta-honing mengsel op.
  6. Rol elk rolletje op, probeer hierbij de zijkanten naar binnen te vouwen. Strijk het rolletje ook weer in met olijfolie.
  7. Bak de rolletjes in 10 minuten goudbruin in de oven. Blijf er wel even bij, Op een gegeven moment gaat de feta namelijk uit de rolletjes lopen. Zodra dat gebeurt, moet je de rolletjes uit de oven halen.

Bron: The answer is food 

Geitenkaastaartje 

Ingrediënten voor 12 stuks 

  • 3 plakjes bladerdeeg
  • Geitenkaas (bakje à 80 gram)
  • 12 hele walnoten
  • Honing
  • 1 ei, geklutst

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 225°C.
  2. Snijd de plakjes bladerdeeg in vieren. Bekleed de vakjes van een mini muffinvorm met de stukjes bladerdeeg. Prik gaatjes in de bodem.
  3. Verdeel de geitenkaas over de bakjes, druk daar een walnoot.
  4. Verdeel honing over de taartjes.
  5. Besmeer het bladerdeeg met het geklutste ei.
  6. Bak de taartjes 14 minuten in de oven.

Bron: Laura’s Bakery 

Zalmrolletjes 

Ingrediënten

  • 300 g gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 1 el zure room
  • 1 tl dille
  • Handje verse bieslook
  • Citroensap naar smaak
  • Sesamzaadjes
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Prak de avocado en voeg de zure room, dille en bieslook, citroensap en een beetje peper en zout toe. Meng dit goed.
  2. Leg een plakje gerookte zalm op een stukje huishoudfolie. Besmeer de zalm met een laagje avocadomengsel. Rol de zalm voorzichtig op, met behulp van huishoudfolie.
  3. Besprenkel de zalm met sesamzaadjes. Laat de zalmrolletjes minimaal twee uur opstijven in de koelkast.
  4. Net voor het serveren haal je de rolletjes uit de koelkast en snijd je deze in stukjes. Maak eventueel af met een takje bieslook.

Bron: Focus on Foodies 

Gevulde champignonsborrelhapjes

Ingrediënten voor 8 stuks 

  • 8 grote kastanjechampignons
  • 1 kleine rode ui
  • 2 el kruidenroomkaas
  • 2 el geraspte kaas
  • Boter om in te bakken
  • Peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 190°C.
  2. Borstel de champignons schoon en verwijder het steeltje. Hol de zijkanten iets uit zodat je een mooie opening hebt. Snijd de steeltjes fijn en snipper het uitje.
  3. Doe een beetje boter in een koekenpan en fruit hierin het uitje tot deze glazig is. Voeg dan de fijngesneden steeltjes van de champignon toe. Als deze zacht is voeg je de kruidenroomkaas toe en zet je het vuur uit. Zorg dat de kruidenroomkaas helemaal gesmolten is en breng dit mengsel op smaak met peper en zout.
  4. Verdeel het mengsel over de champignons en verdeel hierover ook de geraspte kaas.
  5. Zet de gevulde champignons op een met bakpapier bekleedde bakplaat en schuif het geheel in de oven. Bak in 8 à 10 minuten gaar. Garneer eventueel met een beetje peterselie.

Bron: Eef Kookt Zo 

Zoete aardappel-nacho’s met borrelhapguacamole en feta

Ingrediënten voor de nacho-frietjes 

  • 400 g zoete aardappels
  • 1 el cayennepeper
  • 1 el kokosolie

Ingrediënten voor de topping 

  • 1 avocado
  • Halve citroen
  • Snufje chilipoeder
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • 50 gram feta
  • 2 el zure room
  • 1 takje platte peterselie

Bereiding 1. Verwarm de oven voor op 220 graden. 2. Was de zoete aardappels en snij ze in reepjes van 1 à 2 cm. Kruid de zoete aardappel-nacho’s met cayennepeper en besprenkel ze met een eetlepel gesmolten kokosolie. Roer de zoete aardappel-nacho’s goed door elkaar. 3. Leg een vel bakpapier op een bakplaat en verdeel de zoete aardappel-nacho’s over de bakplaat. Bak de ze 30 minuten in het midden van de oven en schep ze halverwege om. 4. Laat de zoete aardappel-nacho’s even afkoelen terwijl je met de topping aan de slag gaat! 5. Halveer de avocado en verwijder het vruchtvlees. Prak de avocado fijn en roer het sap van een halve citroen en de chilipoeder door de geprakte avocado. Zet je guacamole even apart. 6. Snij de tomaten en de rode ui in kleine blokjes en verkruimel de feta-kaas. 7. Verdeel de zoete aardappel-nacho’s over een schaal, beleg ze met de guacamole, zure room, tomaat, rode ui, feta en peterselie. Bron: Jennifer Krijnen 


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."


Meer Bijgerecht