5x populaire kerstrecepten

Marene Hendriksen

17-11-2018 03:37:13

Kerstrecepten

Heerlijk genieten aan een gevulde kersttafel met gezellige gasten. Meer is er niet nodig voor een geslaagde kerst. Wel wordt het nóg gezelliger met heerlijke gerechten.

1. Fazantsoep met cantharellen

De feestdagen krijgen extra allure met bijvoorbeeld fazant en wildzwijn op het menu. Als het aan Seasons ligt, wordt het een wilde kerst dit jaar. De bereiding van deze heerlijke fazantsoep vind je hier. Ingrediënten:

  • 10 sjalotjes
  • 3 eetlepels zonnebloemolie
  • 50 gram boter
  • 5-6 fazantenborsten
  • 4 eetlepels droge sherry
  • 3 aardappels, in blokjes
  • 4 wortels, in schijfjes
  • 1,5 liter wildfond
  • Blaadjes van 4 takjes tijm + extra om te garneren
  • 200 gram cantharellen, schoongemaakt
  • 2 bosuitjes, in ringetjes
  • zout & versgemalen peper

fazantensoep met cantharellen

2. Wildzwijnbout met sinaasappel

Dit heerlijke hoofdgerecht met wildzwijnbout en sinaasappel is net zo lekker als dat hij eruitziet. Het malse vlees smelt op je tong en de sinaasappel geeft een bijzondere twist. Een echte smaaksensatie die zeker bij onze favoriete kerstrecepten past. De bereiding van dit heerlijke hoofdgerecht vind je hier. Ingrediënten:

  • 1 wild zwijn bout van ca. 2,5 kilo met bot
  • zout & versgemalen peper
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 10 kruidnagels
  • 4 rode uien
  • 4 takjes rozemarijn
  • zeste van 1 sinaasappel
  • zeste van 1 citroen
  • 250 milliliter witte wijn

Kerstrecepten

3. Reerack met een kruidenkorstje

Vlees dat met bot en al wordt bereid, is veel malser, sappiger en zachter van structuur dan zonder. En smaakt uiteindelijk dus beter. Door op het laatst nog wat verse kruiden en geraspte citroen toe te voegen, krijgt het vlees een extra frisse, kruidige smaak. Bekijk hier hoe je dit recept kunt bereiden. Ingrediënten:

  • 1 reerug (2 racks van 9 à 10), schoongemaakt door de poelier
  • 3 eetlepels rozemarijnnaaldjes, fijngehakt + extra om te garneren
  • 3 eetlepels tijmblaadjes + extra om te garneren
  • 8 teentjes knoflook
  • 2 theelepels Dijon mosterd
  • 3 eetlepels zachte boter
  • Rasp van 1,5 citroen
  • Zeezout
  • Versgemalen peper
  • 380 milliliter wildfond
  • Extra nodig: aluminiumfolie

4. Geroosterde kaneelpeertjes

In Amerika en Canada wordt ahornsiroop meestal gebruikt bij pannenkoeken, maar er wordt ook steeds meer mee gekookt. De bijzondere smaak past heel goed bij hartige gerechten en geeft ze een verrassend zoet accent. Deze heerlijke geroosterde kaneelpeertjes met ahornsiroop zijn heerlijk om tijdens de feestdagen te serveren. Bekijk hier hoe je dit recept kunt bereiden. Ingrediënten:

  • 4 rijpe handperen
  • 1 vanillestokje, doormidden gesneden
  • 250 milliliter ahornsiroop
  • 2 stukjes sinaasappelschil
  • 2 kaneelstokjes
  • Slagroom of ijs om mee te serveren

Kerstrecepten

5. Kersttrifle met cranberries

Een écht kerstrecept uit een oude Eten-bijlage van Seasons: kersttrifle met cranberries. Heerlijk met een basis van custard. Bekijk hier hoe je dit recept kunt bereiden. Ingrediënten:

  • 225 gram cranberry’s
  • Sap en rasp van 1 sinaasappel
  • 100 gram suiker
  • 200 gram fruitcake of chocoladecake
  • 5 (roze) schuimpjes
  • 5 eetlepels madera
  • 2 deciliter slagroom
  • 2 eetlepels suiker
  • Zilveren bolletjes (taartversiering)

Lees ook:

DIY: decoraties met kerstlichtjes Perenchutney met mango, rode peper en limoen

Nu in de winkel!

Meer Overige recepten