Op bezoek bij porseleinmakers in Limoges

Anne Bonthuis

28 April 2017

In de nieuwste Seasons Wonen reizen we naar Limoges, waar Eve van Dyck en Thierry Donnay de porseleinen woonaccessoires voor hun webwinkel Zangra laten maken. Zelf een bezoekje brengen aan de stad en porseleinateliers? Of logeren bij een porseleinmaker? Dit zijn onze tips.

Bezoek porseleinstad Limoges

De stad Limoges maakt deel uit van de regio Limousin en bezit een rijke porseleingeschiedenis. Er zijn verscheidene ateliers te bezoeken, zoals de oude werkhuizen van het prestigieuze Fondation Bernardaud en de Manufacture Royal Limoges. Andere grote ateliers die de tand des tijds wisten te doorstaan en zich op tijd vernieuwd hebben zijn Haviland, JL Coquet, Chastagner. Meer informatie: limoges.fr, limousinnewsensation.com, limandyou.com.

FOTO: KAT DE BAERDEMAEKER

Logeren bij een porseleinmaker

Wie interesse heeft in de geschiedenis en het productieproces van fijn porselein kan logeren bij porseleinmaker Gerard Chastagner. Zijn nostalgische B&B met ruime kamers is gevestigd in een familielandhuis in Le Puy Marot in Feytiat. Gerard, telg uit een oude porseleinfamilie, bezit niet alleen prachtige, fijne stukken, hij vertelt er ook graag over. In een van de bijgebouwen bij de B&B heeft hij een atelier, waar hij rondleidingen en stages geeft. Lees meer


Gratis voor jouMeer Adressen