DIY: 2x hangend kerststuk met judaspenning & clematis

Marloes Blom

11 December 2021

judaspenning

Alsof het zachtjes begint te sneeuwen…Deze feeërieke kerststukjes maak je met gedroogde judaspenning en de ranken van een clematis met wollige zaadpluizen. Zo creëer je zelf die verstilde sfeer van vallende vlokken. Pure magie, toch? Veel te mooi ook om na kerst weer weg te halen, ze passen ook perfect bij de mooie woonkleuren van 2022. Dus geniet er gewoon de winter lang van!

2x DIY hangend kerststuk – pure magie boven tafel

1. Winterse wolk

Maak een mooie vorm van kronkelige takken – in dit geval de boomwurger (Celastrus) en blauweregen (Wisteria) – die je hier en daar aan elkaar vastmaakt met een ijzerdraadje. Houd het frame open en transparant. Bevestig er wat ranken van een clematis met zaadpluizen aan. Aan de bovenkant is een aantal ranken met gedroogde hopbellen toegevoegd en aan de zijkanten takjes gedroogd gipskruid, judaspenning en hortensia. In het vaasje rechts een tak judaspenning, hortensia en wit gespoten takjes van een wolfsmelkstruik (Euphorbia canthothamnos). Op het bankje ligt een tak judaspenning en een gedroogde zaadbol van een grote sierui. judaspenning

2. Met een lichtje

De basis van deze lichtjesbol is een frame van ijzerdraadringen, omwikkeld met een heel fijn transparant lichtjessnoer dat op batterijen werkt. Aan het snoer zijn takjes judaspenning en clematispluizen bevestigd met een ijzerdraadje. Hier en daar piepen de lichtjes er subtiel doorheen. judaspenning CREDITS: BLOEMARRANGEMENTEN TUIN VAN JUDITH | FOTOGRAFIE STEPHANIE DRIESSEN | STYLING & TEKST JOSÉ SPAANS

Meer lezen

  • In ons extra dikke kersteditie uiteraard nog veel meer DIY-ideeën om je huis in kerstsfeer te brengen.
  • Lees hier alles wat je wilt weten over die prachtige judaspenning.
  • Een raamtekening van krijt op de ramen zie je tegenwoordig bij winkeltjes of koffietentjes. Je kunt ze zelf ook maken, met deze raamtekening tover je in een handomdraai een gezellig kersttafereel op de ramen.
  • Wil je liever groen boven de tafel? Check deze 4 DIY kerstdecoratie-ideeën voor hangend groen.
  • Houd je niet zo van een kerstboom of kerststuk, maar wil je wel dat gezellige effect van lampjes? Dan is een lichtgevende berk misschien een idee – zo maak je ‘m.

Gratis voor jouMeer Styling