5 leuke decoraties met brem (bezemkruid)

Linde Verhulst

26-03-2018 07:01:43

Met zijn fragiele bloemen en buigzame twijgen leent brem zich graag voor verfijnde stillevens in huis. Ook in combinatie met de nog kleinere waxbloempjes. Pluk wel alleen uit eigen tuin, want het is een beschermde plant.

Brem

Brem, in de volksmond ook bekend als bezemkruid, is een struik met lange, buigzame, groenblijvende twijgen die drie meter hoog kan worden. Hij heeft een licht zoete geur. De takken werden vroeger gebruikt om bezems van te maken. De bloemen van de bezemkruid – in geel, wit, roze of rood – zijn klein maar heel mooi gevormd.

Waxbloemen

Waxbloemen zijn te koop bij bloemist en tuincentrum. De kleine bloemetjes staan open, waardoor ze een lieflijke uitstraling hebben. Waxbloemen zijn verkrijgbaar in zachte tinten als wit en roze.

Als een waaier

Door takken roze brem losjes als een waaier in de vaas te zetten, ontstaat een natuurlijke look. Vul ze eventueel aan met waxbloemen.

Geurig gordijn

Hang bosjes zachtgele, lichtroze en witte brem aan een stok te drogen om er nog langer plezier van te hebben. Zet de gedroogde bloemen in een vaas, hang ze op of doe ze in een lijstje. Zo creëer je een origineel kunstwerk. 

Werk met hoogtes

Maak een veelzijdige compositie door dezelfde soort bremtakken zowel koninklijk, in een hoge vaas, te schikken, als heel eenvoudig, in een laag vaasje ervoor.

Kopje nonchalance

Losse restjes witte en roze brem en waxbloemen komen bij elkaar in dit speelse mini-boeket in een drinkbeker. brem Fotografie Peggy Janssen | Styling Linda van der Ham

Lees ook…

PlantNet: de app die je helpt planten te herkennen Verzorgingstips voor de cactus 5x planten tegen een droge huid Bloemen drogen op 4 manieren

De nieuwste Seasons:

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Kamerplanten