In de agenda: (her)ontdek de Millinger Theetuin

Marjolein ter Braak

2 April 2024

Millinger theetuin

Slingerende paadjes en de verborgen hoekjes, pleintjes en terrassen, dat is de Millinger Theetuin. Heerlijk om rond te dwalen dus.

Een wandeling van 2,5 kilometer voert door het natuurgebied de Millingerwaard naar de Theetuin. Een exotisch paradijs dat tot en met september te bezoeken is. Je vindt er slingerpaden, terrassen en een theehuis in Marokkaanse stijl waar je geniet van een vegetarisch ontbijt, lunch of high tea. Let op: de tuin is alleen per voet bereikbaar.

Adres Theetuin Millingen

Klaverland 9, Millingen aan de Rijn
Open: 10.00-18.00 uur
Entree: 7,50 euro, daar krijg je een drankje voor naar keuze. Kinderen tot twaalf jaar hoeven geen entree te betalen. Senioren vanaf 70 jaar hebben gratis toegang van maandag t/m donderdag.

Meer informatie vind je hier.

Millinger theetuin parkeren

Betaald parkeren kan aan de voet van de dijk tegenover het kerkje in Kekerdom. Let op, neem contanten mee want je kunt er niet pinnen. Kosten: 3 euro. Om op de juiste plek te komen is het handig om dit adres in de navigatie te zetten: Millingertheetuin, Kekerdom.

Liever gratis parkeren? Dat kan bij ‘De lange Paal’. Deze parkeerplaats ligt langs de dijk tussen de dorpen Kekerdom en Millingen aan de Rijn. Volg, als je de Millingerwaard inloopt, de paaltjes met blauwe kopjes. Vanaf ‘het Vogelhuis’ staan er bordjes met ‘Millinger Theetuin’.

Yoga in de Theetuin

Deze zomer kun je ook yoga volgen in de Millinger Theetuin. Dit kan in de vroege morgen en in de late middag. Het ochtendprogramma begint om 7.30 met een wandeling door de Millingerwaard naar de theetuin en sluit af (na de yoga) met een ontbijt. Het middagprogramma begint om 17.00 met een wandeling door de Millingerwaard naar de Theetuin en een fijne plek aan de Waal. Het wordt afgesloten met een besloten diner in de Theetuin.

Kosten: 50,00 euro (inclusief entree van de tuin, het ontbijt/diner, de yoga en ontspanning)
Kijk op de website voor de data.

Deze uitjes tipten wij eerder:


Gratis voor jouMeer Agenda