Luistertip: de Op Padcast over dieren en planten

Annemarie Maarhuis

8 July 2021

Luisteren naar interessante podcasts over dieren en (eetbare) planten, gepresenteerd door natuurexperts? Dat kan bij de Op Padcast-serie van natuurorganisatie IVN.

Leren over de Nederlandse natuur

De Op Padcast van IVN Natuureducatie is een podcastserie waarin je mee op pad wordt genomen door een IVN Natuurgids, om meer te leren over de Nederlandse natuur. Iedere aflevering maak je kennis met een andere gids en wordt een ander natuuronderwerp aangesneden. Vanuit huis waan je je lopend door het bos, over het strand of door de natuur in de buurt.

De laatste drie keer Op Padcast

Aflevering 4: de uil Een van de meest tot de verbeelding sprekende vogels is de uil. In Nederland leven wel zes verschillende soorten uilen in het wild die je door goed te kijken, kunt ontdekken. Natuurgids en fanatiek vogelaar Dick neemt je mee op zoek naar de uil en vertelt waar je ze kunt vinden én waar de mystiek rondom de uil vandaan komt. Aflevering 5: de wilde bij De wilde bij is de laatste tijd letterlijk het buzzwoord van de natuur. Maar wat is een wilde bij nou eigenlijk? En waarom is die zo belangrijk voor de natuur? Aflevering 6: eetbare planten Zonder dat veel mensen het doorhebben is er ontzettend veel lekkers te vinden in de Nederlandse natuur. Wilde planten en kruiden die je bijvoorbeeld kunt gebruiken in een maaltijd of als medicijn. Natuurgids Janneke neemt je mee om van alles te leren over eetbare planten.

Zo beluister je de podcast

Ga mee op luisterexcursie met de IVN Op Padcast via www.ivn.nl/podcast of jouw favoriete podcastspeler zoals Spotify, Apple Podcasts en Google Podcasts. BEELD IVN NATUUREDUCATIE Kijk voor meer thuis- en uittips in onze online Agenda.


Gratis voor jouMeer Agenda