Reizen in Wales

Anne Bonthuis

20 June 2015

Wales is gemakkelijk te bereiken, hoewel het aan de andere kant van Engeland ligt. Seasons geeft wat handige reistips voor het reizen naar en in  Wales. 04A_Reizen_Opening.indd Reizen naar Wales Er gaan regelmatig autoveerboten naar Dover, Harwich, Hull en Newcastle. Vandaar rijdt u heel gemakkelijk naar Wales. Of vlieg rechtsreeks naar Cardiff Airport. Vanaf Bristol Airport is het een uur rijden naar Cardiff. Vanaf de luchthavens van Birmingham, Liverpool en Manchester bent reis je in een paar uur in Noord Wales. Cardiff Airport bevindt zich in Rhoose, 20 kilometer ten zuidwesten van Cardiff. Enkele luchtvaartmaatschappijen bieden rechtstreekse vluchten naar Cardiff, voor meer informatie, klik op deze link.

het landschap en de uitzichten veranderen snel en overdonderend

Reizen door Wales De afstanden in Wales zijn goed te overbruggen. Als u in een rechte lijn zou kunnen reizen, was de afstand maar 290 km lang geweest. Als u alle bergen omzeilt, rijdt u in 5 uur van het noorden naar het zuiden. Wat zeker zal opvallen is dat het landschap en de uitzichten snel en overdonderend veranderen. Het ene moment reist u door een rotsachtige bergpas, en het volgende moment kijkt u uit over open velden met de kust aan uw voeten. Nuttige sites die u helpen bij het voorbereiden van een reis door Wales:

  • Uitgebreide reisplanner voor Wales, van Traveline Cymru.
  • Plan uw vervoer in Wales via www.theaa.com
  • Reis door het Pembrokeshire Coast National Park met de ‘Puffin’ Coastal Bus Services.
  • Busdiensten voor langere afstanden die u een prachtige mogelijkheid bieden om de mooiste landschappen van Wales te bewonderen, bekijk hiervoor de site van Traws Cymru.

Tip! Een kaartje dat een ongelimiteerde toegang biedt tot alle belangrijkste treindiensten en bijna alle busdiensten van Wales kan hier geboekt worden.      


Gratis voor jouMeer Reisverhalen