Eten & Logeren Route des Crêtes

Anne Bonthuis

21 May 2016

In Seasons 5 lees je het prachtige reisverhaal over de Route des Crêtes, een tocht in de Vogezen over weerbarstige heuvelkammen en door mysterieuze dalen. Dit zijn onze favoriete logeer- en eetadressen voor onderweg:

  • Restaurant & Salon La P’tite Sophie is het kleine zusje van het met een Michelinster bekroonde Le Jardin d’ Sophie van chef-kok Hervé Cune. Fijne, kleine kaart met kakelverse streekproducten.
  • Op de top van Col de la Schlucht opende familie Lapôtre in 1968 het Chalet Hôtel de Charme Le Collet met uitstekend restaurant. Stevige Vogezerkost als stoofpotjes van konijn en rund met elegante smaken in een eveneens zeer smaakvol en robuust interieur.
  • In de eenvoudige eetkamer van L’Auberge du Huss serveert boerin Fabienne Schickel zelfgemaakte soepen en streekgerechten als Tourte de la Valleé de Munster (soort quiche met varkens- en rundvlees) volgens grootmoeders receptuur. Uiteraard gevolgd door een plankje met huisgemaakte kazen. Reserveren verplicht.
  • Op 800 m hoogte met schitterend uitzicht op het Meer van Gérardmer liet de familie Kimmlingen Chalet des Roches Paîtres bouwen. De volledig uit hout opgetrokken chambres d’hôtes is warm en modern ingericht. Zéér uitgebreid ontbijt, ruime kamers en rust gegarandeerd.
  • Voor hoogvliegers is Nids des Vosges een must. In het dorpje Champdray, net buiten Gérardmer, bouwde François Horcholle een tiental boomhutten in een dennenbos. Elk boomhuis, van klein chalet tot Finse villa, is van alle gemakken voorzien met o.a. een keuken met vaatwasser en een badkamer.

Met dank aan: www.toerisme-lorraine.eu


Gratis voor jouMeer Logeeradressen