Witte chocolade-pistache-sandwiches

seasons

2 October 2009

Deze kleine chocolade-sandwiches zijn gevuld met een romige pistache-crème. Ingrediënten:

  • 250 gram witte chocolade
  • 150 gram pisctachenoten (gepeld)
  • 200 gram roomkaas
  • 45 gram boter
  • 360 gram poedersuiker
  • 150 gram pistachenoten (+ extra om te garneren)

Keukengerei:

  • bakblik van 25x25cm
  • bakpapier

Smelt de chocolade in de magnetron of in een kommetje au bain-marie boven een pannetje kokend water. Wees voorzichtig, want witte chocolade wordt snel korrelig. Bekleed het bakblik met het bakpapier en giet er de chocolade op. Snijd de chocolade zodra deze is afgekoeld, maar nog niet helemaal hard is geworden in vierkantjes van 7 x 7 centimeter. Snijd de vierkantjes schuin doormidden zodat er driehoekjes ontstaan of maak nog kleinere vierkantjes. Laat de chocolade goed hard worden. Maal de piscachenoten fijn in een keuken-machine en roer er de roomkaas, de boter en de poedersuiker door. Besmeer de helft van de driehoekjes of vierkantjes met de pasta en dek ze af met de rest van de chocolade. Laat helemaal opstijven in de koelkast. Garneer even-tueel met de overgebleven nootjes.


Gratis voor jou



Meer Nagerecht