Warme peren-steranijs taartjes

seasons

29 september 2009

Warme peren-steranijs taartjes Nagerecht voor 6 personen

  • 300 gram suiker
  • 25 gram boter
  • 1 theelepel kaneelpoeder + extra om te garneren
  • 6 velletjes bladerdeeg (ontdooid)
  • 3 peren
  • 6 hele steranijs
  • 2 vanillestokjes
  • crème fraîche

Doe de suiker in een pan die ook in de oven kan en waar de 6 peerhelften in passen. Verhit de suiker op middelhoog vuur en schud de pan als de suiker gaat smelten. Laat de suiker mooi donkerbruin worden en voeg dan de boter, een klein scheutje water en de kaneel toe. Klop van het vuur af met een garde alles goed door elkaar. Laat de karamel afkoelen en in de pan helemaal koud worden in de koelkast. Schil de peren, halveer ze en verwijder het klokhuis. Laat ze aan de lucht even drogen of dep ze droog. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Rol de plakjes bladerdeeg een beetje uit. Leg een peer op 1 velletje en snijd de omtrek plus een rand van ca. 2 cm eromheen uit. Vorm het deeg om de bolle kant van de peer en duw 
stevig aan. Leg in elke holte 1 steranijs en steek een stukje van een vanillestokje als steel in de peer. Leg de peren met de bladerdeeg-kant naar boven op de karamel in de pan. Bak de peren in het midden van de oven in ca. 30 minuten gaar. Schep de taartjes er voorzichtig met een spatel uit en draai ze om. Leg een bord met de onderkant boven op de pan en draai om. Pas op, want de karamel is gloeiend heet. Serveer met een lepeltje crème fraîche bestrooid met wat kaneel.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht