Visspiesen met geroosterde paprika-auberginesaus

seasons

22-09-2009 14:58:49

Visspiesen met geroosterde paprika-auberginesaus Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 3 grote rode paprika’s
  • 1 aubergine
  • 8 ansjovisfilets (uit een potje)
  • 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • sap van een halve citroen
  • 5 tenen knoflook, fijn- gehakt
  • 200 milliliter olijfolie
  • extra vergine
  • versgemalen zwarte peper
  • 12 grote rauwe garnalen, ontdooid
  • 600 gram zeewolffilet,  in stukken
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 4 lange metalen spiesen

Verwarm de oven voor op 225°C. Leg de paprika’s en de auber-gine op de bakplaat en schuif deze in het midden van de oven. Rooster de groenten zo’n 20 minuten tot het vel zwartgeblakerd is. Hak intussen 2 ansjovisfilets heel fijn en meng ze in een kom met de peterselie, het citroensap en de helft van de knoflook en olijf-olie. Voeg peper naar smaak toe. Pel de garnalen en schep ze met de stukken vis door de marinade. Laat de vis minstens een kwartier staan. Leg de paprika’s en de aubergine in een kom en laat ze afgedekt met een deksel of plastic folie nog een kwartier staan. Snijd daarna de paprika’s in vieren en trek het velletje eraf. Verwijder de zaadjes. Trek ook van de aubergine het velletje af. Doe de paprika’s met de aubergine, 6 ansjovisfilets, de rest van de knoflook en de kappertjes in de keukenmachine en pureer alles tot een gladde saus. Voeg de rest van de olijfolie in een dun straaltje toe. Voeg peper naar smaak toe en verdun de saus eventueel met wat vocht van de geroosterde paprika’s. Steek de stukken vis afgewisseld met de garnalen aan de spiesen en rooster ze boven een smeulend houtskoolvuur of in een hete grillpan in 4-6 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de spiesen met de paprikasaus. Lekker met grof volkoren vloer-brood en een salade van haricots verts.

Nu in de winkel!

Meer Hoofdgerecht