Verse pasta

seasons

13 October 2009

Welke pastavorm u ook wilt maken, de bereiding van het deeg is steeds dezelfde: Ingrediënten:

  • bloem (100 gram per persoon)
  • eieren (1 ei per persoon)
  • zout
  • eventueel olijfolie

Bereidingswijze: Meng de bloem, het zout en de eieren. Om het deeg nog soepeler en gladder te maken kunt u een eetlepel olijfolie toevoegen. Kneed het deeg tot het egaal is van kleur en samenstelling. Het deeg moet zacht aanvoelen. Drogen of niet? Drogen (enkele uren tot 1 dag) heeft als voordeel dat de pasta niet te snel te gaar kan worden. De kooktijd kan variëren van 2 tot 5 minuten. Niet gedroogde verse pasta is gaar na ½ tot 1 minuut. Verse pasta bewaart u maximaal 4 dagen in de koelkast. De pasta kan ook worden ingevroren.


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht