Van maïsveld naar bloemenzee

Anne Bonthuis

20 June 2015

Hoe maak je van zevenduizend vierkante meter maïsveld een tuin? Heel simpel: meter voor meter. Na twaalf jaar kijken amateur-tuinierster Anneletty Schumacher en haar man tegen een tuin aan met daarin zés verschillende tuinen. ‘Het enige wat we wilden was onze boerderij groener inpakken.’

Wie langs de statige eiken het erf van Anneletty en Frank Schumacher in het Overijsselse Wijhe oprijdt, kan zich nauwelijks voorstellen dat hier twaalf jaar geleden weinig meer te zien was dan een boerderij omzoomd door akkers vol maïs. Plus een verouderde boomgaard en een minimoestuin. Nu nodigt het bankje tegen de zijgevel van boerderij Ruim Zicht uit om de intense kleuren van de zonnige border te bewonderen.

Lees het hele verhaal over de tuinen in Seasons 6-2015.

Boerderijtuin Ruim Zicht bezoeken De tuin van Anneletty rond boerderij Ruim Zicht is dit jaar opgenomen in een arrangement, waarbij drie dicht bij elkaar gelegen Sallandse tuinen te bezoeken zijn en een kwekerij van vaste planten. In alle tuinen krijgt u een rondleiding, en koffie of thee met iets lekkers. Entree per tuin € 4,50. Natuurlijk is het ook mogelijk alleen de tuin van Anneletty, of een andere tuin uit het arrangement, te bekijken. Op www.articusbv.nl meer informatie, onder het kopje ‘tuinen’. Adres Ruim Zicht, Hogeweg 6, Wijhe, 0572 33 02 88.


Gratis voor jouMeer Agenda