Triglie al forno

seasons

01-10-2009 15:18:13

Rode mul in ham uit de oven. Hoofdgerecht voor 6-8 personen Ingrediënten:

  • 6-8 rode mullen met kop van ongeveer 200 gram, schoongemaakt
  • sap van 1 citroen
  • 4 tenen knoflook, fijn-gehakt
  • versgemalen zwarte peper
  • 6-8 takjes rozemarijn
  • 4 sneetjes oud witbrood
  • 4 eetlepels platte peterselie, fijngehakt
  • 6-8 plakken prosciutto di Parma
  • 2-3 eetlepels Italiaanse olijfolie extra vergine

Rode mul heeft een prachtige kleur en doet het daarom goed op de kersttafel. In dit hoofdgerecht wordt de vis gecombineerd met Parma-ham. Het gerecht kan goed worden voorbereid en het afbakken gaat heel gemakkelijk in de oven. Besprenkel de vissen van binnen en buiten met citroensap. Verdeel de knoflook in de buikholtes en maal er royaal peper boven. Leg in elke buikholte een takje rozemarijn. Laat de vissen zo een kwartier liggen. Verwarm de oven voor op 200° C. Verkruimel de sneetjes brood met korst in de keukenmachine en meng de peterselie erdoor. Doe het mengsel over in een diep bord. Wentel de vissen een voor een door het broodmengsel en wikkel ze in een plak ham. Leg de vissen naast elkaar in een grote ovenschaal en druppel de olijfolie erover. Schuif de schaal in het midden van de oven en bak de vissen in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Serveer met lange broccolistronkjes.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht