Tomaten-muntsoep met muntpesto

seasons

1 oktober 2009

Ingrediënten: • 1 ui • 3 eetlepels olijfolie • 750 gram Tasty Tom trostomaten • 0,5 liter kippenbouillon • zeezout • versgemalen peper • 40 gram munt (+ extra om te garneren) • 2 tenen knoflook (gepeld) • 30 gram Parmezaanse kaas (geraspt) • 8 deciliter olijfolie Snipper de ui. Verhit de olijfolie in een grote pan en roer er de ui door. Laat de ui met het deksel op de pan circa 15 minuten heel zachtjes glazig, maar niet bruin worden. Snijd de tomaten in kwarten en doe ze in de pan. Kook de tomaten in 10-15 minuten net gaar. Zeef de tomaten in een draaizeef of pureer ze met de staafmixer. Doe er de bouillon bij en warm goed door. Breng de soep op smaak met zout en peper. Draai in de kleine kom van de keuken-machine een pesto van de munt, de knoflook, de Parmezaanse kaas en de olijfolie. Roer vlak voor het serveren de pesto door de soep en serveer met de tomatenbroodjes.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht