Tomaat met gegrilde feta

Marloes Blom

28 June 2019

Tomaat

Simpel, snel en lekker, dit recept met maar 3 ingrediënten. Een fijn vegetarisch bijgerecht voor als je gaat barbecueën! Bijgerecht voor 4 personen ± 10 min.

Ingrediënten:

  • 3 vleestomaten, in de breedte doormidden gesneden
  • 6 el olijfolie
  • 200 g feta
  • fleur de sel
  • versgemalen zwarte peper

Tomaat

Bereiding:

  1. Wrijf de snijkanten van de tomaten in met 1 el olijfolie en rooster ± 7 min. op de barbecue, tot ze kleur hebben gekregen en zachter zijn geworden.
  2. Dep de feta droog en bestrijk deze ook met 1 el olijfolie. Rooster de feta de laatste 4 min. mee op de barbecue, tot hij zacht en gekleurd is.
  3. De tomaten zijn makkelijk van de barbecue te halen maar de feta is iets moeilijker. De kaas blijft soms aan het rooster plakken. Schraap hem los met een bord in de buurt om de feta er snel op te leggen. Het is niet erg als er iets verloren gaat. De feta heeft een heerlijke rokerige smaak gekregen. Je kunt de feta ook tussen een klemrooster stoppen en zo roosteren; dan kun je het rooster boven het bord houden en zo los schrapen.
  4. Leg de geroosterde tomaten met de snijkant naar boven op een bord en verkruimel de gegrilde feta erover. Druppel de rest van de olijfolie over de tomaten, samen met wat fleur de sel en versgemalen zwarte peper.

Meer inspiratie nodig voor een vegetarische barbecue? Lees deze fijne tips voor een vegetarische barbecue. In editie 7 van Seasons lees je meer recepten om te bbq’en met groenten – koop ‘m nu in de winkel of webshop Bron: ‘Gloeiend groen’, Welmoed Bezoen, € 22,50, Nijgh & Van Ditmar 

Lees ook:

Asperge met warme druiven, spek en rozemarijn Recept Leentje Speybroeck: Toast met erwtenspread en -scheuten  Runderstoof en crôute: recept van bakker Efraïm Bolado


Gratis voor jouMeer Bijgerecht