Stadshotel Woerden

Anne Bonthuis

22 April 2015

Het monumentale vestingstadje Woerden heeft een kasteel uit de Romeinse tijd, museum, galeries, winkels, espressobar en elke zaterdag een Streekmarkt met verse producten. Woerden heeft daarnaast ook een schitterend hotel: Stadshotel Woerden.

Dromen onder de hanenbalken.

In oktober vorig jaar opende het Stadshotel in het volledig gerestaureerde pand. De architect koos voor een ‘open’ dak waardoor op de begane grond en beide hoteletages daglicht binnenvalt. Het hotelpand is ingericht volgens de laatste designtrends en met leuke foefjes, maar wel met behoud van geschiedenis. Het voormalige arsenaal uit 1762 ligt midden in het stadje en is een rijksmonument. Vroeger werd het gebruikt als militair magazijn van het veldleger, maar sinds 1970 heeft het een horecabestemming.

Stadshotel Jessica-49

Het hotel heeft 25 kamers, waar je na een wandeling onder de oude balken kunt baden in een tweepersoonsbad op poten. Elke kamer heeft een andere kleur: klassiek blauw, okergeel, warm rood…

Als hotelgast loop je zo het robuust ingerichte restaurant Van Rossum met bar (hele dag open!) en de Verswinkel met streekproducten binnen. Daarnaast heb je keuze uit vele wandelingen in het Groene Hart. Wordt het 12, 16 of 28 kilometer?

Uitslapen en ‘thuis’ blijven is hier ook zeker geen straf.

Stadshotel Woerden Meulmansweg 33m 3441 AT Woerden

Reserveren of boeken


Gratis voor jouMeer Logeeradressen