Snoepkatjes voor Moederdag

seasons

26 oktober 2010

Nodig voor zo’n 20 macaronkatjes

  • 50 gram eiwit
  • 20 gram fijne tafelsuiker
  • 100 gram poedersuiker
  • 70 gram amandelpoeder of gemalen amandelen
  • decoratiestrooisel: 15 gram glazuur (zakje)

Extra nodig

  • spuitzak met gladde spuitmond Ǿ 5 millimeter
  • bakmatje of bakpapier
  • mixer en kom

Bereiding Verwarm de oven voor op 170˚C. Klop de eiwitten met de tafelsuiker in een vetvrije kom tot stijve pieken. Roer de poedersuiker door de amandelen en meng dit met de eiwitten tot een luchtige, homogene massa. Doe de massa in de spuitzak en spuit ‘druppels’ van 4 à 5 centimeter lang op bakpapier. Bak ze in circa 10 minuten licht gekleurd. Haal ze met een platte spatel van de bakplaat en laat ze afkoelen. Rijg met een naald voorzichtig een dun touwtje door de brede kant van de katjes. Plak met weinig glazuur wat decoratiestrooisel aan de smalle punten van de koekjes.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht