Romige tomatentaart met munt

seasons

07-06-2010 13:05:52

Voor 4-6 personen Ingrediënten:

  • 150 g bloem
  • 50 g pindakaas
  • 75 g boter
  • 1 eidooier
  • 75 g roomkaas
  • 1 el Provençaalse kruiden
  • 75 g magere kwark
  • 6-8 pomodori tomaten
  • blaadjes verse munt
  • zout
  • versgemalen zwarte peper
  • extra: bakvorm Ø 28 cm

Doe de bloem, de pindakaas, de boter, ½ tl zout en de eidooier in een kom en kneed snel tot een samenhangend deeg. Laat het deeg in een plastic zak in de koelkast ca. 1 uur rusten. Verwarm de oven voor op 200 °C. Bekleed de bakvorm met bakpapier. Rol het deeg uit en bekleed er de vorm mee. Druk de randen goed aan. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak het deeg in het midden van de oven in 15-20 minuten goudgeel. Neem uit de oven en laat iets afkoelen. Roer de roomkaas en de Provençaalse kruiden door de kwark en bestrijk hier de bodem van de taart mee. Snijd de tomaten in plakken en verdeel deze over het roomkaasmengsel. Bestrooi met zout en versgemalen peper naar smaak. Bak de taart nog 15 minuten in het midden van de oven. Garneer de taart vlak voor het serveren met de blaadjes verse munt. Tip 1 De taart is ook koud lekker, dus heel geschikt om mee te nemen voor een picknick. Tip 2 Combineer voor een meer mediterrane smaak de tomaten met olijven in plakjes en geroosterde paprika (potje) en gebruik in plaats van munt basilicum. Meng voor een andere variatie de roomkaas met mierikswortel of paprikapoeder in plaats van Provençaalse kruiden.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Overig