Patétaartje met nootmuskaat

seasons

29 september 2009

Patétaartje met nootmuskaat Voorgerecht voor 4-6 personen

  • 1 ei, losgeklopt
  • 75 gram zachte boter + extra om in te vetten
  • 125 gram bloem
  • ½ theelepel zout + extra voor het kippenlever-mengsel
  • 1 eetlepel melk
  • 100 gram kippenlevertjes
  • 1 kleine sjalot, gesnipperd
  • ½ teentje knoflook, geperst
  • 1 deciliter slagroom
  • 1 eetlepel sherry
  • 1 eetlepel geraspte nootmuskaat
  • 4 plakjes ontbijtspek, uitgebakken
  • 5 gewelde gedroogde pruimen

Meng de helft van het ei met de zachte boter en meng er de bloem en het zout doorheen. Voeg eventueel wat melk toe en vorm er een
soepel deeg van. Laat het deeg in een plastic zak in de koelkast ca. 30 minuten rusten. Rol het deeg uit zodat het past in een springvorm van 12 cm doorsnede. Zet de vorm in de koelkast en maak de vulling. Verwarm de oven voor op 200 ˚C. Maak de levertjes schoon en pureer ze in een keukenmachine met de sjalot, knoflook, room, sherry, het zout en flink wat nootmuskaat. Prik de deegbodem in met een vork en bestrijk met de eidooier. Bak het deeg 10 minuten in het midden van de oven. Neem de taartbodem er uit en zet de oven op 160 ˚C. Snijd de baconplakjes in tweeën en verdeel ze over de bodem. Snijd 4 pruimen doormidden en verdeel ze over de taart. Leg de hele pruim in het midden van de taart en giet er de vulling op. Bak in ca. 30 minuten gaar. Bestrooi nog ruim met nootmuskaat.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Overig