Kommetjes van karamel

seasons

12-12-2012 12:45:45

kommetjes karamel

kommetjes karamelGebruik voor het maken van deze kommetjes het liefst een oude pan. Door de temperatuurverschillen kan de pan krom trekken. Suiker wordt ontzettend heet, dus werk voorzichtig. Maak per keer maar 1 kommetje. De suiker koelt snel af. Gebruik flexibele siliconenvormpjes om de kommetjes makkelijk los te maken. Maak niet al te dunne kommetjes, karamel is breekbaar. Maak het kommetje dikker door er na afkoelen, een tweede laagje karamel in te gieten. Voor 1 kommetje -150 gram suiker Extra: siliconenvormpjes Werkwijze *Vul de gootsteen met ijskoud water om straks de pan in af te koelen. *Smelt in een koekenpan met dikke bodem op half hoog vuur de suiker. *Neem van het vuur als de suiker gesmolten is en lichtbruin wordt. *Koel de bodem van de pan af in het koude water om het kookproces te stoppen. *Giet de karamel in een vormpje en draai het kommetje zo dat de karamel het vormpje bedekt. *Laat helemaal koud worden en maak het kommetje voorzichtig uit de vormpjes los.

Nu in de winkel!

Meer Nagerecht