Hartjesravioli met peterseliepesto

seasons

1 October 2009

Hartjesravioli met peterseliepesto

  • 600 gram (Italiaanse) bloem
  • 6 eieren
  • zout, versgemalen peper
  • 375 gram garnalen, gepeld
  • 2 eetlepels zongedroogde tomaten in olie
  • 2 eidooiers
  • rasp van ½ citroen
  • 50 gram (platte) peterselie
  • 25 gram pijnboompitten
  • ½ theelepel zeezout
  • 75 gram Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 teen knoflook, geperst
  • 1,5 deciliter olijfolie

Kneed een soepel deeg van de bloem, de eieren en 1 theelepel zout. Voeg eventueel wat extra bloem toe als het deeg te plakkerig is. Verpak het deeg in folie en laat ongeveer 1 uur rusten. Hak de garnalen in kleine stukjes. Snijd de zongedroogde tomaten klein. Meng de garnalen met de tomaten, de eidooiers en de citroenrasp. Rol het deeg uit tot 2 lappen van 3 milli-meter dik (circa 50 x 25 centimeter). Verdeel 8 bergjes vulling over 1 lap deeg, ongeveer
7 centimeter uit elkaar. Leg er de tweede lap op en druk hem rondom de vullingen goed vast. Snijd met een pastawiel hartvormen rond de vulling. Maak dan de pesto: doe hiervoor de peterselie, de pijnboompitten, het zeezout, de Parmezaanse kaas, de knoflook en de olijfolie in een keukenmachine en meng tot een dikke saus. Breng in een pan ruim water met zout aan de kook en kook de ravioli in zacht kokend water in ongeveer 4 minuten gaar. Neem de ravioli met een schuimspaan uit het water en serveer met de pesto.


Gratis voor jou



Meer Hoofdgerecht