Coquilles Saint-Jacques à la Normande

seasons

22-03-2010 14:09:15

Voorgerecht voor 4 personen Ingrediënten

  • 4 verse, grote sint-jakobsschelpen in de schelp
  • 125 gram champignons
  • 25 gram boter
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 eetlepels calvados
  • 250 milliliter droge witte wijn
  • 2 eidooiers
  • 125 milliliter crème fraîche
  • eventueel 2 tot 3 eetlepels platte peterselie, fijngehakt

Bereiden: Maak de schelpen schoon: steek een scherp mes bij het scharnier in de opening en snijd de sluitspier door. Doe dit ook aan de andere kant van de scharnier. Open de schelp en snijd de coquille los. Schep de witte coquille en eventueel de oranje koraal uit de schelp en maak de schelp verder leeg. Was de diepe schelphelften af en maak ze droog. Veeg de champignons schoon en hak ze fijn. Verhit de boter in een koekenpan en bak de sjalot en champignons in 5 minuten zachtjes gaar. Leg de coquilles ertussen en bak ze op hoog vuur 30 seconden aan elke kant. Druppel de Calvados erover en steek het geheel aan. Verwarm nog heel even, terwijl u met de pan draait en de vlammen weer doven. Schep de coquilles op een bord. Schenk de wijn bij de sjalotjes en champignons en laat het vocht op hoog vuur inkoken tot het geheel stroperig wordt. Klop intussen de eidooiers los met de crème fraîche en roer dit door het wijnmengsel. Verwarm het geheel op matig vuur tot de saus dikker wordt, maar laat het niet meer koken. Verwarm de ovengrill voor. Leg de coquilles en eventueel ook de koraal in de schelpen en schep de saus erover. Leg de schelpen op de bakplaat en schuif deze vlak onder de hete grill. Laat de coquilles in enkele seconden licht kleuren. Zet de schelpen op bordjes en serveer ze meteen. Strooi er eventueel wat fijngehakte peterselie over.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Bijgerecht