Wortelpancakes

Marloes Blom

20-08-2022 10:00:00

wortelpancakes

Oké, het gaat om de smaak. Maar als een gerecht er ook nog eens zo uitziet zoals Jason Tjon Affo ‘m maakt, dan is het gegarandeerd een hit. Zo ook deze wortelpancakes, uit zijn pas verschenen boek ‘Vegan rainbowfood’.

Jason over dit gerecht:

“Wortel, kardemom, vanille en sinaasappel: een combinatie waar ik erg lekker op ga. Met deze vrolijke pancakes breng je de zon op je bord!”

Wortelpancakes

Ontbijt of lunch | Voor 6/7 personen | Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 200 g kikkererwtenmeel
  • 1 el bakpoeder
  • 1⁄4 tl zout
  • 1 1⁄4 tl gemalen kardemom
  • 3 el suiker
  • 160 g winterpeen, geraspt
  • 1 el vanille-extract
  • 150 ml plantaardige melk
  • geraspte schil van 1 biologische sinaasappel
  • 50 g plantaardige boter, gesmolten
  • 3 el zonnebloemolie
  • lekker met ahornsiroop fruit naar keuze muntblaadjes

Bereiding

  1. Meng het kikkererwtenmeel, bakpoeder, zout, de kardemom en suiker in een kom. Voeg de rest van de ingrediënten, behalve de zonnebloemolie, toe en meng tot een dik beslag.
  2. Verhit een koekenpan op middelhoog vuur. Bestrijk de pan met 1 eetlepel zonnebloemolie en giet 2 eetlepels beslag in de pan. Doe een deksel op de pan en bak de pancake tot de onderkant goudbruin is. Draai de pancake om en bak ook de andere kant goudbruin. Herhaal dit tot het beslag op is.
  3. Serveer de wortelpancakes met ahornsiroop, fruit en een muntblaadje.

CREDITS: TEKST, STYLING & FOTOGRAFIE  JASON TJON AFFO

Vegan rainbow food. 60 kleurrijke recepten

Na het succes van ‘Vegan soul food’ én ‘Vegan party food’ is Jason Tjon Affo terug met ‘Vegan rainbow food’. In dit kleurrijke vegan kookboek leer je gezond te koken met alle kleuren van de regenboog. Door verschillende ingrediënten te gebruiken die allemaal van nature een andere kleur hebben, laat Jason zien hoe je zoveel mogelijk voedzame voedingsstoffen binnenkrijgt, en dat in één gerecht. Zo wordt jouw vegan maaltijd niet alleen voedzaam, maar ook superlekker. Van de ultieme rainbow sushibowl tot een overheerlijke matchacake: elk recept laat gegarandeerd de zon schijnen op je bord. ‘Vegan rainbow food’ is daarom een onmisbaar kookboek voor iedereen die overheerlijk en kleurrijk vegan eten wil ontdekken. Jason Tjon Affo staat bekend om zijn unieke en kleurrijke recepten en fotografie, die hij toont op zijn blog en Instagram ‘The Indigo Kitchen’. ‘Vegan soul food’ werd bekroond tot het beste vegan kookboek van het jaar 2020 door LekkerVega. ‘Vegan rainbow food’ is zijn derde boek.

Jason Tjon Affo | Vegan rainbow food | Becht | € 25,99 | Meer info via becht-boeken.nl, bestellen kan ook bij je plaatselijke boekhandel.

Ook lekker

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Ontbijt