Zuurkool met appel op brood
03-09-2015 14:37:00
In alle boomgaarden hangt het fruit te blozen. Het oogsten kan bijna beginnen. Zet de pannen dus maar vast klaar voor het imiteren van deze ‘smakelijke stillevens met appel en peer’. Bijgerecht voor 4 personen | Bereiding circa 1 uur en 15 minuten Nodig
- 1 middelgrote ui
- 1 teen knoflook
- 1 eetlepel roomboter
- 1 middelgrote goudrenet
- 1 eetlepel suiker
- 500 gram zuurkool
- 2 wijnglazen witte wijn
- 1 laurierblad
- 6 gekneusde jeneverbessen
- zwarte peper
- 1 middelgrote aardappel, geschild en geraspt
Bereiding
- Snipper de ui en snijd de knoflook fijn.
- Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine blokjes.
- Verwarm de boter in een koekenpan en bak ui en knoflook op laag vuur in circa 5 minuten glazig.
- Bak de appelblokjes circa 5 minuten mee met het ui-mengsel.
- Voeg de suiker toe en bak alles goudbruin.
- Voeg de overige ingrediënten toe. Roer goed door en laat 45 minuten afgedekt op laag vuur stoven onder regelmatig roeren.