Zoete pizza met vijgen

seasons

13-09-2013 14:05:48

Vijgen_Zoete_Pizza

Tekst en recepten Vicky Stork

Vijgen_Zoete_Pizza Hartig of zoet? met vijgen kun je alle kanten op. Vandaag een zoet gerecht, heerlijk als lunch of als hoofdgerecht. Zoete pizza met vijgen Hoofd- of lunchgerecht Ingrediënten: -250-300 gram bloem + 
extra om te bestuiven -zout -0,5 zakje gist -0,5 eetlepel suiker -25 milliliter olijfolie + 
extra om te besprenkelen -dikke plak verse geitenkaas zonder korst -3-4 verse vijgen -3 takjes tijm -100 gram roomkaas -zeezout -versgemalen peper -honing -25 gram pijnboompitten -handje rucola Bereiding: *Meng de bloem, een snufje zout, de gist, de suiker, de olijfolie en 115 milliliter lauwwarm water in een kom en kneed er een soepel deeg van. Laat een uurtje rijzen onder een schone vochtige doek, op een warme plaats. *Snijd de geitenkaas in 3 à 4 dunne plakjes. *Snijd de vijgen in kwarten en haal de tijmblaadjes van de takjes. *Verwarm de oven 10 minuten voor op 200 °C. *Kneed het gerezen deeg nogmaals kort door en rol op een met bloem bestoven werkblad uit tot een dunne pizzabodem. Prik de bodem her en der in met een vork, zodat deze redelijk plat blijft tijdens het bakken. *Besmeer de bodem met de roomkaas en bestrooi met peper en zeezout. *Beleg de pizza met de vijgen en de geitenkaas en bestrooi met de tijmblaadjes. Druppel wat honing over de geitenkaas en vijgen en bestrooi met de pijnboompitten. *Bak de vijgenpizza in 10-15 minuten goudgeel en gaar en garneer de pizza met rucolablaadjes naar smaak. Besprenkel eventueel met wat olijfolie en zeezout en peper. Tekst en recepten Vicky Stork  Fotografie Albert Roosenburg, Cameron studio – Lieke Heijn, Pim Janswaard (receptuur)  Styling Anouk Kef  Foodstyling Yvonne Jimmink

Nu in de winkel!

Meer Hoofdgerecht