Zelf ravioli maken

seasons

31-10-2012 15:13:17

In het weekend bezoek ik vaak een kookwinkel. Vooral de kookhulpjes trekken mijn aandacht, en altijd ben ik weer verrast dat ze voor een handeling een apart gereedschapje weten te bedenken. Overbodig, verspilling, met een simpel mesje gaat het sneller, denk je vaak. Maar soms zitten er pareltjes tussen. Zo hebben mijn raviolistempel en ik een echte liefdesrelatie. Er gaat geen week voorbij dat ik geen ravioli maak. Ravioli is namelijk telkens weer verrassend anders te vullen met de kersverse oogst van het seizoen. Zo gaan mijn twee voorkeuren mooi samen! Handig gereedschapje: de raviolistempel Raviolistempels zijn er in verschillende vormen, van vierkant tot ovaal. Het is een handig hulpmiddel voor het uitsteken van de ravioli. Maak twee dunne vellen deeg en strooi er wat bloem overheen. Verdeel de hoopjes vulling met de hand over één vel en leg het andere vel er overheen. Druk het deeg rond de vulling aan met de hand zodat er geen lucht bij komt tijdens het koken. Met de raviolistempel kun je nu de raviolikussentjes uitsteken. Door de speciale vorm van de raviolistempel krijg je direct de authentieke kartelvorm in het deeg. Ravioli kan ook met een pastawiel uitgesneden worden. Een voordeel van stempelen is dat het veel tijd bespaart! Tip: Als wij vrienden te eten krijgen,  maak ik de ravioli altijd de middag van te voren. Bestuif de vers gemaakte ravioli  met wat bloem en bewaar het in de koelkast, dan plakt de pasta niet aan elkaar. De bloem lost bij het koken van de ravioli op in het water en doet niets af aan de smaak. Mijn favoriete recepten uit Seasons met ravioli zijn:  Truffelravioli in bouillon Hartjesravioli met peterseliepesto Nu het herfst is ga ik ravioli maken met pompoen, die liggen nu volop in de winkel.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Overige recepten