Zeewolfrollade met parmaham

seasons

30-11-2012 10:38:47

zeewolf rollade courgette

zeewolf rollade courgetteDit jaar nu eens geen kalkoen of wild op het kerstmenu, maar zilte heerlijkheden uit de zee. 
Vis, schelp- en schaaldieren zijn licht verteerbaar, gezond en smaakvol. En bij uitstek geschikt voor feestelijke gelegenheden. Zeewolfrollade met parmaham Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: – 1 kleine courgette 
+ eventueel extra 
om te serveren – 15 zwarte olijven – blaadjes van 6 takjes tijm – 3 bosuitjes – 10 grote plakken parmaham – 800 gram zeewolffilets 
in 2 dunnere stukken – 500 gram amandelen – grof gehakt zeezout – versgemalen peper – 2 eetlepels olijfolie – evt. citroen en vinaigrette om te serveren Bereidingswijze: * Verwarm de oven voor op 200 °C.  Was de courgette en snijd hem in kleine luciferstaafjes. * Snijd de olijven doormidden.  Ris de blaadjes van de takjes tijm.  Snijd de bosui in ringetjes. * Leg de plakken parmaham overnaads op een stuk bakpapier, zodat er een langwerpige lap ontstaat.  Leg er één moot vis in de lengte in het midden op. Er moet aan de lange zijden genoeg ham liggen om straks een rollade te maken. * Bestrooi met peper en zout. * Verdeel de courgette, olijven, bosuitjes, amandelen en tijmblaadjes over het midden van de vis en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. * Bestrooi de andere visfilet met peper en zout en leg deze met de op smaak gebrachte kant op de groenten. * Sla de parmaham om de vis zodat er een rolladepakketje ontstaat.  Leg het pakketje met de naad van de ham naar beneden op het bakpapier op een bakblik. * Bak de rollade in 20-30 minuten gaar. *Serveer eventueel met plakjes of partjes citroen en dungeschaafde, rauwe courgette met vinaigrette. Fotografie Albert Roosenburg Styling Annelies Morris Bereiding Coen Beute Receptuur Dosia Brewer

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Hoofdgerecht