Yoghurt-citroen-paascakes

seasons

18 april 2014

paascakes yoghurt citroen

paascakes yoghurt citroen Bij de paasbrunch, high tea of zomaar lekker tussendoor. Deze paasei-cakejes zijn de hele dag door lekker. Fotografie Sigurd Kranendonk  | Styling Marjolein Vonk  | Recepten Dosia Brewer  | Bereiding Yvonne Jimmink 

Yoghurt-citroen-paascakes

voor circa 12 cakejes | Ingrediënten:

  •  200 gram zachte boter 
+ extra om in te vetten
  •  200 gram fijne tafelsuiker 
+ extra om te bestrooien
  •  4 eieren
  •  200 gram zelfrijzend bakmeel
  •  rasp van 1 citroen
  •  3 eetlepels volle yoghurt
  • Extra nodig: paaseitjesbakblik (via de kookwinkel of  www.zusenzokeukengerei.nl)

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 185 ˚C.
  2.  Vet de vormpjes in met boter.
  3.  Klop met een elektrische mixer de boter 
en suiker romig.
  4.  Klop er op lage snelheid één voor één de 
eieren erdoor.
  5.  Klop er dan beetje bij beetje het bakmeel, de citroenrasp en de yoghurt door.
  6.  Voeg eventueel nog een eetlepel yoghurt toe als het beslag te dik wordt.
  7.  Verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze tot circa driekwart.
  8.  Bak de cakejes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
  9.  Als een satéprikker er droog uit komt, dan zijn ze klaar.
  10.  Neem ze uit de vorm en bestrooi ze direct met extra tafelsuiker.

 

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht