Yoghurt-citroen-paascakes
18-04-2014 07:01:56
Bij de paasbrunch, high tea of zomaar lekker tussendoor. Deze paasei-cakejes zijn de hele dag door lekker. Fotografie Sigurd Kranendonk | Styling Marjolein Vonk | Recepten Dosia Brewer | Bereiding Yvonne Jimmink
Yoghurt-citroen-paascakes
voor circa 12 cakejes | Ingrediënten:
- 200 gram zachte boter + extra om in te vetten
- 200 gram fijne tafelsuiker + extra om te bestrooien
- 4 eieren
- 200 gram zelfrijzend bakmeel
- rasp van 1 citroen
- 3 eetlepels volle yoghurt
- Extra nodig: paaseitjesbakblik (via de kookwinkel of www.zusenzokeukengerei.nl)
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 185 ˚C.
- Vet de vormpjes in met boter.
- Klop met een elektrische mixer de boter en suiker romig.
- Klop er op lage snelheid één voor één de eieren erdoor.
- Klop er dan beetje bij beetje het bakmeel, de citroenrasp en de yoghurt door.
- Voeg eventueel nog een eetlepel yoghurt toe als het beslag te dik wordt.
- Verdeel het beslag over de vormpjes. Vul ze tot circa driekwart.
- Bak de cakejes in het midden van de oven in 20-25 minuten gaar.
- Als een satéprikker er droog uit komt, dan zijn ze klaar.
- Neem ze uit de vorm en bestrooi ze direct met extra tafelsuiker.