Wittedruiventaart met maanzaad

Marloes Blom

07-09-2019 08:00:27

wittedruiventaart

Bij een fruittaart denk je waarschijnlijk niet meteen aan witte druiven. Het kost wat tijd om deze wittedruiventaart te maken –  maar lekker dat ie is!

Wittedruiventaart met maanzaad

Nagerecht voor 10-12 personen | 30 min. + rijzen 1 uur + vriezer 1 uur + oventijd en afkoelen ± 30 min.

Ingrediënten

  • 125 g zachte boter + extra om in te vetten
  • 100 g poedersuiker
  • snufje zout
  • 250 g bloem
  • gerapte schil van 1⁄2 citroen
  • 2 eidooiers
  • 2 el koude melk

Voor de vulling

  • 400 g pitloze witte druiven
  • 1 tl maanzaad
  • 1 el honing
  • 500 g mascarpone
  • 3 el suiker
  • 1 snufje zout
  • 3 el witte druivensap of witte wijn
  • lievevrouwebedstro (optioneel)

wittedruiventaart Bereiding

  1. Vet een quiche- of lage pie-vorm van ± 28 cm in met boter.
  2. Roer de boter, poedersuiker en het zout romig.
  3. Wrijf er de bloem, geraspte citroenschil en eierdooiers door.
  4. Voeg de koude melk toe en kneed tot een soepel deeg.
  5. Wikkel er plasticfolie omheen en laat 1 uur in koelkast rusten.
  6. Rol het deeg uit en bekleed de bakvorm ermee.
  7. Strooi maanzaad over de bodem en druk het er een beetje in.
  8. Zet de vorm 1 uur in de vriezer.
  9. Verwarm de over voor op 180 C.
  10. Bak de taartbodem in ± 12 min. goudbruin en laat afkoelen.
  11. Halveer de druiven en roer de honing erdoor.
  12. Meng de mascarpone met suiker, zout en sap/wijn.
  13. Verdeel het mengsel over de taartbodem en leg de druiven er in het midden op.
  14. Garneer – indien gewenst – met lievevrouwebedstro.

CREDITS: FOTOGRAFIE JAN LUIJK | RECEPTEN, BEREIDING EN STYLING ANNELIES MORRIS | BEELDBEWERKING ERIC WEBER

Nu in de winkel!

Meer Recepten