Witte-chocolade-cheesecake

Marloes Blom

18 augustus 2019

Witte-chocolade-cheesecake

Een cheesecake met een bodem van chocoladebiscuits, en een vulling van witte chocolade, mascarpone, slagroom en kwark. Dat moet lekker smaken. Ook fijn, je hebt er geen oven voor nodig.

Witte-chocolade-cheesecake

Nagerecht of gebak voor 8 personen | 25 min. + minimaal 2 uur opstijven

Ingrediënten

  • 200 g chocoladebiscuits
  • 70 g boter
  • 200 g witte chocolade, grofgehakt
  • 250 g mascarpone
  • 200 ml slagroom
  • 3 zakjes vanillesuiker
  • 75 g kwark
  • 20 g eetbare bloemen (dahlia’s, violen, rozenblaadjes)
  • ook nodig: springvorm van Ø 20 cm

Witte-chocolade-cheesecake

Bereiding

  1. Hak de chocoladekoekjes fijn in een keukenmachine of met een scherp mes.
  2. Laat de boter smelten.
  3. Meng de fijngehakte koekjes met de gesmolten boter.
  4. Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het koekkruimelmengsel over de bodem. Druk de bodem goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast tot gebruik.
  5. Laat de witte chocolade au bain-marie smelten.
  6. Meng de mascarpone door de gesmolten witte chocolade.
  7. Klop de slagroom samen met de vanillesuiker bijna stijf.
  8. Doe de witte-chocolade-mascarpone bij de slagroom, klop nog even door totdat het mengel stijf is.
  9. Spatel de kwark door het mengsel.
  10. Schep de vulling over de bodem.
  11. Dek de taart af en laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
  12. Serveer de cheesecake met eetbare bloemen naar keuze.

CREDITS: FOTOGRAFIE JAN LUIJK | STYLING INGRID VAN KURINGEN, JULIE TEEKEN (FOOD) | RECEPTUUR JULIE TEEKEN | BEWERKING DOSIA BREWER Cheesecake smaakt nou eenmaal naar, nou ja, meer cheesecake. Voilà!


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Nagerecht