Witlofsalade met toast

Anne Bonthuis

17 september 2015

Van smeltend zacht tot kruimige brokken: er is een Frans geitenkaasje voor elke smaak. Chèvre geeft bovendien aan bijna elk gerecht diepgang. Smelt hem in de pan of strooi hem over het bord voor een frisse toets.

Voorgerecht of bijgerecht voor 4 personen| Bereiden circa 10 minuten

Nodig

  • 4 kleine stronken witlof
  • 2 eetlepels witte balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • versgemalen peper, zout
  • 1 eetlepel walnootolie
  • 4 eetlepel olijfolie
  • 4 plakken geroosterd zuurdesembrood
  • 4 plakken Ferme Linol Pisé du Lot
  • blaadjes van 2 takjes oregano

Garneer met een paar blaadjes oregano

 Bereidingswijze

  1. Haal de blaadjes van de witlof los van de stronk, gebruik de kern niet.
  2. Was en droog de blaadjes goed.
  3. Meng de witte balsamicoazijn met de honing, peper en zout.
  4. Klop dit mengsel samen met de olijfolie en de walnootolie tot een lobbige dressing.
  5. Verdeel de witlof over 4 borden en sprenkel er de dressing over.
  6. Leg een stukje geitenkaas op een plakje brood en leg dit op de salade.

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Bijgerecht