Wilde-waddenkruidenzout

seasons

9 juli 2012

kruidenzout-zout-bloemen-vijzel

kruidenzout-zout-bloemen-vijzelJanet Frieling en Hans Vlasbloem nemen gasten mee op hun klipper om ze kennis te laten maken met de kruiden en andere goede dingen van het wad. Wij mochten een dagje mee om te zwerven over de drooggevallen zeebodem en genoten daarna van zilt-zoete gerechten, door Janet bereid. Vandaag vindt u op Seasons.nl een recept om zelf Wilde-waddenkruidenzout te maken. In Seasons 5 vindt u alle bijzondere recepten van Janet. Waaronder tapenade van zeekraal en cashewnoten of sleedoorn-bessenjam. Wilde-waddenkruidenzout -wilde kruiden -tuinkruiden -bloemblaadjes -grof zeezout Dit zout is op heel veel verschillende manieren te maken. *Pluk naar eigen smaak wilde, sterk smakende kruiden, zoals hondsdraf, paardenbloemblad, weegbree of brandnetel. *Voeg hieraan eventueel tuinkruiden toe zoals selderie, peterselie, lavas, knoflook, citroenmelisse, pepermunt, salie, tijm, marjolein, dille, venkel Ook bloemblaadjes, zoals cichorei, teunisbloem, wilde roos of zelfs bessen van de duindoorn of meidoorn kunnen hieraan toegevoegd worden; ze geven een mooie kleur aan het zout. *Snijd de kruiden zo fijn mogelijk en vermeng ze met een iets grotere hoeveelheid grof zeezout. Laat dit kruidenmengsel minstens een week trekken. Spreid het mengsel daarna uit op een stuk vetvrij bakpapier om ze op een droge, warme plaats te laten drogen. *Stamp het kruidenzout fijn in een vijzel en bewaar het luchtdicht afgesloten. *Gebruik het door de soep of op een salade, eitje of tomaat. Mee het wad op? Gekruid & Geroerd organiseert op 26 juni en 4 september een zeiltocht. Tijdens het zeilen en droogvallen op het wad is er aandacht voor de vele bijzondere culinaire en geneeskrachtige aspecten van het zout en maken deelnemers een eigen kruidenzout. Jutten op het wad en voor de koude voeten een warm zeezoutbadje ter afsluiting. Prijs: € 99,- (incl. waddenlunch en diner). U kunt als individu mee, maximaal 15/18 personen in één groep. Kijk voor meer info op: www.gekruid-en-geroerd.nl

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Adressen