Waterkersfalafel

seasons

24 mei 2013

waterkers falafel

waterkers  falafelWaterkers is een kieskeurig gewas en gedijt alleen in loepzuiver water. Wij maakten er lekkere falafel van. Waterkersfalafel Hoofdgerecht voor 4 personen Ingrediënten: Voor de saus – 1 kleine komkommer – 1 eetlepel zout – 350 gram Griekse yoghurt – 200 gram waterkers en extra om te garneren – 1 teentje knoflook, geperst – 3 tomaten Voor de falafel – 700 gram uitgelekte kikkererwten (blik) – 100 gram waterkers, grof gehakt – 1 eetlepel tahin 2 teentjes knoflook, geperst – sap en rasp van 1 citroen – 2 theelepels bakpoeder – 3 theelepels komijnpoeder – 3 theelepel korianderpoeder – 2 eetlepels bloem – ½ groene peper, in ringen – versgemalen peper – zout – 3 eetlepels olijfolie • Was de komkommer en snijd hem in de lengte doormidden. Verwijder met een lepel de zaadjes. • Rasp het vruchtvlees grof of snijd het in dunne reepjes. Roer het zout door de komkommer en laat in een zeef circa 
30 minuten uitlekken. Spoel af, knijp het vocht uit de komkommer en meng de rasp door de yoghurt. • Hak de waterkers grof en meng met 
de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. • Snijd de tomaten in blokjes. • Doe alle ingrediënten voor de falafel (behalve de olie) in een keukenmachine en hak grof. Het moet geen puree worden. • Vorm circa 25 balletjes en druk ze een beetje plat. • Verhit de olie in een koekenpan en bak de balletjes in circa 7 minuten bruin. • Serveer met de yoghurt en tomaat en eventueel wat pitabrood. Fotografie Albert Roosenburg Styling Jet Krings Receptuur Dosia Brewer

WORD ABONNEE

Recente editie


Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

De inhoud op deze pagina wordt momenteel geblokkeerd om jouw cookie-keuzes te respecteren. Klik hier om jouw cookie-voorkeuren aan te passen en de inhoud te bekijken.
Je kan jouw keuzes op elk moment wijzigen door onderaan de site op "Cookie-instellingen" te klikken."



Meer Hoofdgerecht