Vlierbloesem- marshmallows
12-05-2016 06:08:44
Wij zijn dol op de smaak van vlierbloesem én op marshmallows. Van deze vlierbloesem-marshmallows worden wij dan ook hartstikke vrolijk! Het recept vind je hier. Voor 20 stuks ± 45 min. + opstijven ± 1 nacht. Begin een dag van tevoren.
Ingrediënten
- 10 gelatineblaadjes
- 125 ml vlierbloesemsiroop
- 1 vanillestokje, doorgesneden, zaadjes eruit geschraapt snufje zout
- 200 g fijne kristalsuiker
- 80 ml lichte agavesiroop
- 4 eiwitten
- 100 g poedersuiker + extra voor de bakvorm
- 35 g maïzena
- ook nodig: bakvorm van 20 x 25 x 4 cm, scherp mes ingevet met kokosolie en suikerthermometer
Bereiding
- Laat de gelatine 5 min. weken in koud water.
- Verwarm de limonadesiroop met de vanillezaadjes in een pan op matig vuur tot het kookpunt en neem van het vuur.
- Knijp de gelatineblaadjes uit, doe ze in de pan met de limonadesiroop en een snufje zout en roer tot de gelatine is opgelost. Laat dit afkoelen.
- Verwarm de suiker met de agavesiroop en 80 ml water in een steelpannetje op matig vuur tot 128 oC. Neem van het vuur.
- Klop intussen het eiwit met een mixer in een vetvrije kom met vetvrije kloppers stijf.
- Giet heel voorzichtig en langzaam langs de rand van de kom de hete siroop erbij. Klop dit mengsel 2 min. op hoge snelheid.
- Giet ook in een dun straaltje het gelatinemengsel bij het schuim.
- Klop daarna nog circa 4 min. door of tot het mengsel luchtig, mooi stijf en afgekoeld is.
- Bestrooi de bakvorm helemaal met poedersuiker.
- Spreid het mengsel uit in de bakvorm en laat een nacht opstijven.
- Meng de poedersuiker met de maïzena.
- Snijd in blokjes van 21⁄2 cm met een mes ingevet met kokosolie en bestuif ze dik met het maïzena-poedersuikermengsel zodat ze niet aan elkaar plakken en bewaar ze in een goed afgesloten trommel.
FOTOGRAFIE ERNIE ENKELAAR | PRODUCTIE EN STYLING PAULA SCHOUTEN | FOODSTYLING YVONNE JIMMINK | RECEPTUUR DOSIA BREWER
Lees ook:
Recepten: heerlijke kokostaart met limoen Filotaart met ricotta en citroen Perentaart met zoute karamel en walnoten Flensjestaart met bosvruchtenjam