Vispipuuro

Anne Bonthuis

3 June 2015

Traditiegetrouw trekken ’s zomers de Finnen eropuit om hun favoriete bessen te plukken en in te maken voor de lange winters. Dankzij het vele zomerlicht is de smaak extra zoet en zitten de besjes boordevol vitaminen. Een gerecht met Finse bessen, die makkelijker te bereiden is dan de Finse naam doet vermoeden.

cranberrysuikerquote Luchtige cranberrypudding | Nagerecht voor 4 personen Nodig

  • 500 gram cranberries
  • 1,5 liter water
  • 130 gram griesmeel
  • snufje zout
  • 100 gram suiker

Cranberry Pudding 02v3 Bereidingswijze

  1. Houd een paar cranberries apart om te garneren en doe de rest met het water in een pannetje en breng aan de kook.
  2. Kook ca. 20 minuten.
  3. Neem van het vuur en druk door een zeef.
  4. Doe het gezeefde sap en pulp weer in de pan.
  5. Voeg genoeg water toe om totaal 1,5 liter vocht te krijgen.
  6. Breng het sap met het water aan de kook en strooi er al roerend de griesmeel in. Kook de massa ca. 20 minuten.
  7. Roer af en toe goed door.
  8. De massa kan vrij dik worden.
  9. Voeg de suiker toe en neem van het vuur.
  10. Laat de massa helemaal afkoelen en klop het dan luchtig met een mixer.
  11. Garneer met de overgebleven cranberries.


Gratis voor jou



Meer Nagerecht