Vegetarische curry met bloemkool en pompoen

Laurence Talet

27-01-2019 18:38:24

curry

De hele maand januari deelt de redactie van Seasons haar favoriete bloemkoolrecepten. Vandaag deze vegetarische curry met bloemkool en pompoen, een recept van online coördinator Anne Bonthuis. Anne over haar bloemkoolrecept: “Deze pittige curry maak ik bijna elke week. Het recept is simpel, gezond en – volgens verschillende testers – ook erg lekker. Ik ben sowieso gek op de combinatie citroengras, koriander en iets pittigs. Soms voeg ik aan dit gerecht nog wat kikkererwten of boontjes toe. Dus probeer vooral uit wat je de lekkerste combinatie vindt!” Hoofdgerecht (4 personen) Bereidingstijd: 45 min.

Ingrediënten:

  • 1 bloemkool, in roosjes
  • ± 400 g pompoenblokjes
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 2 blikken tomatenblokjes
  • 2 stengels citroengras
  • 1 el olijfolie
  • 1 potje Indiase kruidenpasta van Patak’s (of zelfgemaakte currypasta)
  • half bosje koriander
  • Eventueel een halve Spaanse peper

bloemkoolcurry

Bereidingswijze:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn en de bloemkool in roosjes.
  2. Schil de pompoen en snijd in kleine blokjes. Of als je niet veel tijd hebt: gebruik voorverpakte blokjes.
  3. Verwarm de olijfolie in een wok en fruit de ui en knoflook kort aan.
  4. Voeg de bloemkoolroosjes en de pompoenblokjes toe en bak even mee.
  5. Schenk de tomatenblokjes erbij.
  6. Voeg een halve pot (of als je van kruidig houdt: hele pot) kruidenpasta toe. En eventueel een halve Spaanse peper in kleine stukjes.
  7. Roer alles goed door.
  8. Kneus de stengels citroengras (bijvoorbeeld met de achterkant van een groot mes) en leg ze in de curry.
  9. Laat de curry vervolgens ongeveer 30-40 min. pruttelen, tot de groenten gaar zijn.
  10. Verdeel daarna de curry over de borden of kommen en bestrooi met blaadjes koriander.
  11. Serveer met naanbrood of witte (kokos)rijst.

Lees ook:

Januari bloemkoolmaand: bloemkool-paprikasalade Januari bloemkoolmaand: hele geroosterde bloemkool Bloemkoolrecept: pittige bloemkoolsoep  

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Hoofdgerecht