Uit de keuken van restaurant Vroeger: Pastinaaksoep

seasons

15-02-2013 07:21:50

pastinaaksoep

pastinaaksoepSeasons selecteert in een nieuwe serie: restaurants met iets extra’s. We laten u kennismaken met de liefde voor de oogst van eigen akkers, moes- en kruidentuinen of boomgaarden, met de veestapel van het huis of de bijenvolken. In Seasons 2 zijn we bij Vroeg, een restaurant met zelfgebakken brood uit eigen bakkerij. Uit de keuken van restaurant Vroeg: Pastinaaksoep Voor 4  personen Ingrediënten: -2 kilo pastinaak -20 gram zeezout -versgemalen peper -2 eetlepels zachte olijfolie -1 takje tijm -½ takje rozemarijn -3 teentjes knoflook, grofgehakt -50 milliliter room -garnituur: bijvoorbeeld uitgebakken spekjes, knoflookcroutons, versgehakt selderijblad, verkruimelde blauwschimmelkaas of gesneden bosuiringen . Bereidingswijze: • Verwarm de oven voor op 180  °C. Schil de pastinaak. Breng de schillen samen met ½ liter water in een pan aan de kook en laat ca. 20 minuten op heel zacht vuur trekken. • Snijd de pastinaken doormidden en dan in stukken. Leg de pastinaak in een ovenschaal en bestrooi met het zout en wat peper. • Bedruppel het geheel met olijfolie en verdeel er de tijm, de rozemarijn en de knoflook over. • Dek af met aluminiumfolie en bak de pastinaken in het midden van de oven in ca. 50 minuten gaar. Prik even in de groente om te checken of het zacht en gaar is en zet het afgedekt weg. • Neem de schillen uit het water en kook het vocht in tot de helft. Doe het pastinaakvocht met de gebakken pastinaken in een kom of pan en pureer de soep met een staafmixer. U kunt ook een keukenmachine gebruiken.. • Roer de room door de soep en serveer met een garnituur naar keuze.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!

Meer Lunchgerecht