Zoete Italiaanse rijsttaart met kastanjes

seasons

23-09-2011 05:00:55

Heerlijk als toetje, nog warm uit de oven, deze rijsttaart met kastanjes. Het geheim: u maakt hem met de langkorrelige en romige Arborio-rijst, volgens het originele recept uit dé rijststreek van Italië, de Piemonte. Rijsttaart met kastanjes Dessert voor ca. 8 personen Nodig 300 gram gekookte kastanjes + extra om te garneren 6 eidooiers 35 gram amaretti, verkruimeld 30 gram bruine basterdsuiker 35 gram boter + extra om in te vetten 1 eetlepel slagroom 1 liter melk 200 gram Arborio 150 gram suiker snufje zout rasp van 1 citroen 3 eieren Bereiden Vet een terrinevorm van 1,5 liter in. Verwarm de oven voor op 170 °C. Pureer de kastanjes samen met 1 eidooier, de amaretti, de basterdsuiker, de boter en de slagroom. Bedek er de bodem van de vorm mee. Kook de rijst in de melk in ca. 15 minuten gedeeltelijk gaar. Roer er de suiker, zout en de citroenrasp door. Laat even afkoelen en roer er dan de hele eieren en de rest van de eidooiers door. Bak de rijsttaart in 25-30 minuten gaar. Laat helemaal afkoelen.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief!

Nu in de winkel!


Meer Nagerecht