Tonijncarpaccio met appel- en jasmijnbloesem
07-07-2018 07:00:09
Te mooi om te eten, maar te lekker om te laten liggen. Want deze recepten met bloemen als basis geuren op het bord minstens zo aantrekkelijk als in de tuin. Zoals deze heerlijke tonijncarpaccio met appel- en jasmijnbloesem.
Tonijncarpaccio met appel- en jasmijnbloesem
Voorgerecht voor vier personen. De bereidingstijd is ± 30 minuten.
Ingrediënten
- 200 g verse witte tonijn (deze tonijn wordt duurzaam gevangen)
- 1 limoen
- 1 grapefruit
- 1 sinaasappel
- 1 rettich
- 20 g jasmijnbloesem
- 20 g apple blossom (te bestellen bij de groentewinkel)
- 10 tobiko (toko)
- 2 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1 tl honing
- Peper en zout
Bereiding
- Snijd de tonijn in flinterdunne plakken.
- Rasp de groene schil van de limoen boven de plakken tonijn.
- Pers de helft van de limoen uit en houd apart.
- Schil de grapefruit en sinaasappel dik, zodat ook het witte gedeelte van de schil wordt weggesneden. Snijd de partjes tussen de vliesjes uit.
- Schil de rettich en snijd in heel dunne plakjes, het liefst met een mandoline.
- Leg de tonijn, de partjes citrusfruit en de rettich op een schaal.
- Verdeel de jasmijnbloesem en de apple blossom over de salade.
- Verdeel als laatste de viseitjes over de salade.
- Meng het limoensap met de rijtazijn, de sesamolie en de honing. Breng de dressing op smaak met peper en zout.
- Serveer de tonijncarpaccio met de dressing.
TIP: je kunt ook andere soorten vis gebruiken voor deze carpaccio. Zeeduivel of zwaardvis bijvoorbeeld. Fotografie Jan Luijk | Styling Ingrid van Kuringen, Julie Teeken | Receptuur Dosia Brewer, Julie Teeken
Lees ook…
Zomers drankje: flowerpunch met fruit en bloemen-ijsblokjes Hartige taart met burrata, groene asperges en viooltjes Risotto van erwten, munt en Parmezaanse kaas